Козяча ферма у Бойовому: комплексний підхід до розвитку підприємництва

Питання створення нових робочих місць на ринку праці, безперечно, є одним із пріоритетів соціальної політики кожної держави. Реалізація Закону України «Про зайнятість населення» спрямована на комплексне вирішення питань зайнятості населення, зокрема, містить заходи щодо стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць і розвитку підприємництва.

Сільське господарство є пріоритетною галуззю в економіці Нікольського району, має важливе значення для забезпечення сталого соціального та економічного розвитку. Стратегічно важливим для району є розвиток тваринництва і фермерських господарств, бо це і зайнятість сільського населення, і виробництво необхідних продуктів харчування, і забезпечення переробної промисловості сировиною.

Наприкінці минулого року в Нікольскому районі в сфері тваринництва розпочав свою діяльність підприємець Володимир Волков. Володимиром Дмитровичем створено ферму з розведення кіз та отримання козиного молока для подальшої його переробки у селі Бойове. Віднедавна він став ще й українським донецьким “куркулем”, вигравши грант від облдержадміністрації на розвиток місцевого бізнесу в секторі сільського господарства.

Програма підтримки малого та середнього підприємництва «Український донецький куркуль» передбачає надання з обласного та місцевого бюджетів фінансової допомоги підприємцям на реалізацію їх бізнес-проектів.

Служба зайнятості активно долучилася до реалізації проекту «Український донецький куркуль» шляхом налагодження комунікацій між організаторами проекту та його потенційними учасниками, серед яких як вже зареєстровані підприємці, так і ті, хто має підприємницьку ідею, проте не має ресурсів на її реалізацію. Крім сприяння самозайнятості, метою впроваджених службою зайнятості заходів є створення нових робочих місць, додаткове фінансове стимулювання роботодавців, які приймають на роботу зареєстрованих безробітних громадян на нові робочі місця та внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.

На фермі вже створені чотири нових робочих місця. За допомогою в укомплектуванні кадрами нової ферми, підприємець звертався до Нікольського районного центру зайнятості. Фахівцями СЗ були підібрані кваліфіковані кандидати на вакантні робочі місця. Після проходження стажування всі вони були працевлаштовані. Протягом року роботодавець буде отримувати від служби зайнятості компенсацію фактично сплаченого ЕСВ за найманих на новостворені робочі місця працівників.

Підприємець задоволений результатами співпраці зі службою зайнятості та якістю надання послуг. В майбутньому планує розширювати бізнес та за допомогою в укомплектуванні кадрами звертатися до центру зайнятості.

Донецький обласний центр зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *