Зведені дані АТО – 14 січня 2018

Протягом минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ, окрім мінометів різних калібрів, застосовували по силах АТО ще й артилерію калібру 122 мм.

Незважаючи на прицільні ворожі обстріли з артилерії та мінометів, які заборонені Мінськими угодами, у переважній більшості випадків наші захисники не відкривали вогонь у відповідь. Лише в районі Верхньоторецького, з метою збереження життя і здоров’я особового складу, українські військові придушили ворожу активність зі стрілецької зброї.

Загалом минулої доби зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів. При цьому окупанти випустили в бік позицій захисників України 6 снарядів з артилерії калібру 122 мм, 32 – з мінометів калібру 120 мм, та 17 – з мінометів калібру 82 мм.

Зазначу, що всі обстріли відбулися у першій половині минулої доби.

Внаслідок обстрілів, один військовослужбовець отримав бойове травмування в районі Верхньоторецького. Захисника було евакуйовано до військового мобільного госпіталя, де йому надається необхідна медична допомога. Стан його здоров’я – задовільний.

Луганський напрямок

Тут зафіксовано лише 1 ворожий прицільний обстріл в бік наших позицій. Близько 14 години, противник випустив по захисниках Новолуганського 5 снарядів з міномета калібру 82 мм.

Захисники України вогонь у відповідь не відкривали.

Донецький напрямок

Найвищу активність російсько-окупаційних військ зафіксовано саме тут, оскільки протягом минулої доби відбулося 5 прицільних обстрілів позицій захисників України.

З 7-ї ранку, протягом години, ворог прицільно випустив в бік позицій захисників Водяного 6 снарядів з артилерії калібру 122 мм, 15 мін калібру 120 мм, та вів обстріл з гранатометів.

Також окупанти випустили з мінометів калібру 120 мм
6 снарядів по українських військових в районі н.п. Павлопіль, та 11 – по захисниках Шахти Бутівка. 12 мін з мінометів калібру 82 мм противник випустив по позиціях українських військовослужбовців в районі Кам’янки. Зазначимо, що по названих позиціях, а також поблизу Верхньоторецького бойовики російсько-окупаційних військ вели також активні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Максим Праута.

У Збройних Силах України проходять службу в оперативному резерві близько 140 тисяч резервістів

Переважна їх більшість – колишні мобілізовані з бойовим досвідом, які після завершення терміну служби зараховані до оперативного резерву, що є обов’язковим під час особливого періоду.

В даний час ведеться робота щодо переходу від обов’язкової служби у резерві до добровільної із підписанням контракту на службу у військовому резерві. З метою спільного опрацювання шляхів такого переходу, пошуку вагомих стимулів для укладання контрактів на службу у військовому резерві при Генерального штабі ЗС України створили Раду резервістів Збройних Сил України.

На збори залучили резервістів, які представляють бойові бригади всіх видів та окремих родів військ Збройних Сил України. Саме вони і сформували Раду резервістів, яка виконуватиме функції колективного дорадчого органу при Генеральному штабі. Шляхом голосування було обрану голову, заступника та секретаря Ради. Також розпочато роботу з опрацювання відповідного Положення Ради, плану роботи на 2018 рік та проекту Закону України щодо соціальних пільг і гарантій резервістам за контрактом.

Головне завдання Ради – організація взаємодії між резервістами та керівництвом Генерального штабу, надання допомоги щодо організації підготовки оперативного резерву Збройних Сил України.

Родини військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які відпочивають у Реабілітаційному центрі на Спортивно-навчальній базі зимових видів спорту Міністерства оборони України «Тисовець», що на Львівщині, побували в туристичній перлині Карпат – на водоспаді Кам’янка Сколівського району

Такі подорожі входять до програми відпочинку та реабілітації 10 родин військовослужбовців, які приїхали в Карпати 10 січня. Серед відпочивальників переважно представники рядового та сержантського складу, які проводять довгоочікувану відпустку в родинному колі.

Це вже друга група родин військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади, які прибули на реабілітацію в новому комплексі.

Донедавна цей об’єкт Міністерства оборони України використовувався виключно як центр зимових видів спорту міжнародного значення. Торік його було відновлено та реконструйовано під особистим контролем Міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака.

Тепер мальовничі краєвиди, природа, інфраструктура центру допомагають військовослужбовцям з родинами відпочити та пройти реабілітацію.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *