Програма СБУ «На тебе чекають вдома» допомогла ще одному колишньому бойовику



Співробітники Служби безпеки України у рамках Програми «На тебе чекають вдома» допомогли повернутися до мирного життя ще одному колишньому бойовику терористичної організації «ДНР». Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Слов`янська у 2014 році приєднався до незаконного збройного формування. Перебуваючи у її лавах, він залучався до чергування на незаконних блокпостах бойовиків. Усвідомивши злочинність дій керівників бандформувань, чоловік добровільно відмовився від протиправної діяльності та покинув лави терористів. Після цього він тривалий час переховувався в своїх знайомих у Слов`янську. Дізнавшись з Інтернету про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», колишній бойовик звернувся до правоохоронних органів із відповідною заявою та надав усю необхідну допомогу слідству.
Після ретельної перевірки співробітники СБ України встановили, що чоловік не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв інших злочинів.
Розглянувши матеріали справи, Слов’янський міськрайонний суд Донецької області прийняв рішення про звільнення колишнього бойовика від кримінальної відповідальності. Наразі він знаходиться вдома зі своєю родиною.
Ставши на шлях мирного життя, колишній учасник незаконних збройних формувань закликав всіх, хто зробив помилку та приєднався до лав терористів, скласти зброю та скористатися Програмою СБУ «На тебе чекають вдома».
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *