Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 19 січня 2018 року

Оголошується прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

Відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради повідомляє про прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України (кожна премія складає 50 тис.грн.).

У Бахмуті відкрито стаціонарний пункт обігріву

У зв’язку з погіршенням погодних умов та з метою попередження переохолодження жителів та гостей міста, в Бахмуті відкрито цілодобовий стаціонарний пункт обігріву.

У Бахмутському районі переселенці розвивають власний бізнес за кошти поляків

Вимушені переселенці, що мешкають у Бахмутському районі, створюють власні справи за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі.

Запрошення до участі у Молодіжній раді

З метою створення постійно діючого колегіального консультативно-дорадчого органу при дружківському міському голові для проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації молодіжної державної політики та вирішення питань життєдіяльності міста розпорядженням міського голови було затверджено Положення про Молодіжну раду при міському голові. До участі у Молодіжній раді запрошуються молоді люди міста.

Нові світильники в Дружківці незабаром випробують в дії

У Дружківці в рамках мікропроекту «Запорука безпеки громади «Освітлене місто» з облаштування автономного освітлення пішохідних переходів та зупинок громадського транспорту проводиться установка світильників на сонячних батареях. Проект розробила організація «Патріоти Дружківки». На його фінансування виділили гроші ПРООН та Дружківська міська рада.

Заходи для користувачів «золотого» віку в центральній бібліотеці

В центральній міській бібліотеці для дорослих пройшли заходи в рамках співпраці між установами та за проектом «Селидове – джерело натхнення». Проведено бесіду з переглядом відео «Водохрещення прийшло, святу воду принесло», присвячену українським традиціям зустрічі останнього з Різдвяних свят. Також бесіду «Возз’єднались в ті далекі роки наші предки на віки».

«Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг!»

Під такою назвою в Орлівському НВК провели усний журнал, відзначаючи 99-річницю Дня Соборності України.

До вихованці в Новобахмутівського НВК завітали гості

Психологи фонду підготували для дітей чудову Новорічну виставу. Наприкінці свята усі присутні отримали подаруночки. А для закладу гості подарували українські народні костюми та мольберти.

Захід до Дня Соборності

У Верхньоторецькому НВК розпочали конкурс есе «День Соборності очима молоді» для учнів 9-11 класів

У реабілітаційному центрі для дітей з інвалідністю в Маріуполі встановили нові вікна

У Маріуполі в  реабілітаційному центрі для дітей з інвалідністю «Повір у себе» замінили на пластикові 16 віконних блоків. Гроші на їх придбання, 80 тисяч гривень, дали друзі центру з Канади.

У Краматорську до Дня Соборності встановлять рекорд України

За ініціативи представників волонтерського руху «Краматорські бджілки» краматорці та гості міста 22 січня, на День Соборності України, збиратимуть масштабну Мапу Єдності. Понад 400 магнітних пазлів вже чекають на учасників акції.

На Донеччині з’явились п’ять нових заказників

У Великоновосілківському, Бахмутському, Костянтинівському та Слов’янському районах створили 5 нових заказників загальною площею 756,6 га. Нові об’єкти природно-заповідного фонду створені задля припинення процесів погіршення стану навколишнього природного середовища Донецької області.

 

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *