Павло Жебрівський зустрівся з куркулями півночі Донеччини

Сьогодні керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час робочої поїздки північчю Донеччини відвідав два куркульські господарства – у Верхньокам’янському та Бахмуті. У селищі Верхньокам’янське куркуль Олександр Чаплик на 500 тисяч гривень гранту, отриманих в рамках програми «Український донецький куркуль», закупив племінне стадо і доїльне обладнання. Працює з серпня минулого року. За цей час Олександр створив 3 робочих місця і зараз думає над розширенням бізнесу.

У Бахмуті голова облдержадміністрації подивився, як організувала виробництво у своєму швейному цеху Ганна Петриченко. Вона отримала 190 тисяч гривень гранту, на які придбала швейне та прасувальне обладнання. Окрім Ганни на її підприємстві працюють ще дві швачки – шиють одяг для дітей та дорослих, зараз освоюють пошив термобілизни. Свою продукцію продають через мережу Інтернет. Окрім бізнесу займається Ганна ще й громадською діяльністю – очолила Асоціацію куркулів Донеччини.

«Не маю сумнівів, що куркулі – саме той прошарок активних заможних людей, здатний вивести область на новий економічний рівень. До речі, успіхами наших куркулів активно цікавляться на тимчасово окупованій території – розпитують, як так дають гроші на розвиток бізнесу кожному, хто має бізнес-план?! Так, шановні наші громадяни! На вільній українській Донеччині ми розбудовуємо міцне заможне громадянське суспільство, де кожен водночас відповідає за себе і за свою країну, багатіє сам, і робить заможною нашу державу. Проженемо рашистів – самі у цьому переконаєтеся», – підкреслив керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *