Робоча зустріч з питань енергоефективності та енергозбереження з представниками Андріївської ОТГ

18 січня Департаментом розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації було проведено робочу зустріч з представниками Андріївської ОТГ.

Програми з енергоефективності вже успішно реалізуються на Донеччині. Представники відділу з питань ефективного використання енергоресурсів розповіли про програми з енергозбереження та енергоефективності, які діють та реалізуються в області. Багато уваги було зосереджено на впровадженні систем енергетичного менеджменту та програми «теплих кредитів». Присутні дізналися, як скоротити витрати на опалення та стати енергоефективними, а також залучити інвесторів задля впровадження проектів енергозбереження. Все це спрямовано на розвиток громад.

Одним з перших кроків в системі енергетичного менеджменту є енергомоніторинг витрат на енергоносії, який дозволяє тільки за рахунок контролю зекономити 5-15% коштів. Сьогодні ми більше уваги приділяємо впровадженню першої в Україні комплексної системи керування паливно-енергетичними ресурсами в бюджетній сфері Донецької області, яка працює в 10 містах та 1 районі області. Також до цієї системи підключено 181 установа та заклад, які знаходяться в управлінні чи підпорядкуванні у структурних підрозділів облдержадміністрації.

Представники департаменту розповіли про можливість створення власної програми та долучення до відшкодування частини кредитів або відсоткових ставок населенню, які взяли кредит на енергоефективні заходи.

Також представникам Андріївської ОТГ розповіли про новий в Україні механізм енергомодернізації будівель бюджетних установ – механізм енергосервісу (ЕСКО). Завдяки ЕСКО контрактам, термомодернізацію бюджетних будівель виконують за рахунок коштів інвесторів, а потім повертають ці кошти з суми зекономлених платежів.

Департамент розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *