Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 9 лютого 2018 року

Краматорськ оцінюють з точку зору перспектив реалізації інвестиційних програма

Міський голова Андрій Панков зустрівся з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) щодо подальшої співпраці у рамках нових проектів.

Представники міжнародної організації хотіли дізнатись більше про пріоритети розвитку Краматорська, які можуть бути впроваджені за проектом «Донбаська діяльність», та визначити можливі сфери співробітництва.

Дистанційний «Центр професійної орієнтації» допомагає молоді

Одним з найважливіших рішень в житті людини є вибір виду професійної діяльності. Обрана професія повинна враховувати інтереси – «чим хочу займатись», нахили і здібності – «що якнайкраще виходить і до чого є схильність» та потребу ринку праці – «де в подальшому працевлаштуватись».

Враховуючи ситуацію на ринку праці нашого регіону та з метою наближення послуг служби зайнятості до молоді, на платформі Android створено мобільний додаток “Центр професійної орієнтації”, який допоможе випускникам навчальних закладів у виборі майбутньої професії. Основною перевагою програми “Центр професійної орієнтації” є її дистанційність і безкоштовна доступність кожному, хто користується гаджетами в онлайн-режимі.

У Бахмуті пройшов урочистий захід з нагоди відкриття ХХІІІ зимових Олімпійських ігор

9 лютого 2018 року в місті Бахмут на базі Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки відбувся урочистий захід з нагоди відкриття ХХІІІ зимових Олімпійських ігор, у рамках якого відбулася церемонія підняття державного прапору України та прапору Національного олімпійського комітету.

Захід зібрав учнів та студентів Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки, працівників ДВУОР, любителів спорту, юних хокеїстів – вихованців ДЮСШ хокейного клубу «Донбас» та почесних гостей, якими стали Бахмутський міський голова Олексій Рева, заступник голови Донецької облдержадміністрації, голова Відділення НОК України Донецькій області Віктор Ремський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Тренінг «Сучасні інструменти управління містом»

У Бахмутській  міській раді провели тренінг  за темою: «Сучасні інструменти управління містом». Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів, спеціалісти міської ради, голови ОСББ.

Тренінг провів експерт громадської організації «Розумне місто» Олександр Рябий.

«Розумні міста» – це ті міста, які використовують інноваційні технології та інші засоби, щоб покращити якість життя, ефективність роботи, надання послуг, тощо.

В рамках даного заходу присутні  могли познайомитись із позитивним досвідом  роботи  он-лайн сервісів та інструментами електронного врядування з використанням Інтернет-платформи.

«Profi challenge»: з впевненістю у майбутнє!

«З впевненістю – у майбутнє» – саме з таким гаслом проходив День відкритих дверей у Молодіжному центрі профорієнтації «Profi challenge».

У Маріупольському міському центрі зайнятості, на базі якого він розташований, на учнів 10-х класів чекала цікава подорож робочими буднями працівників соціальної сфери. Школярам запропонували рольову гру, під час якої вони представляли себе в якості роботодавця або шукача роботи. Моделюючи процес працевлаштування та підбору працівників, старшокласників навчили прийомам самопрезентації та успішного проходження співбесіди. Під час інтерактивної гри учні дізналися про всі складові процесу працевлаштування та роль центру зайнятості на ринку праці.

У Маріупольському міському центрі зайнятості працює новий сервіс

Це онлайн-консультації через Skype! Використовуючи Інтернет зв’язок, можна оперативно отримати відповіді на будь-які запитання щодо послуг служби зайнятості.

Краєзнавчий музей відзначив 98 річницю незвичайними екскурсіями

Маріупольський краєзнавчий музей запросив гостей на 98 рік народження. До цієї події співробітники музею приготували для відвідувачів театралізовану екскурсію «Музейне задзеркалля-2».

Гості незвичайної вистави змогли перенестися в минуле і дізнатися, що було раніше в будівлі музею, хто його заснував, як змінювалася експозиція, як комплектувалися фонди музею.  

Маріупольці побачили своє місто в відображеннях

Фотографії з маріупольськими вулицями, відбитими у склі машин, на поверхні води, і дивовижні пейзажі представлені на персональній виставці Геннадія Гриценко.

В експозиції, яка відкрилася в Центрі сучасного мистецтва імені А.І. Куїнджі представлено близько 70 робіт майстра.

У Маріуполі створили обласну Асоціацію нацменшин

Асоціація національних меншин Донецької області «Співдружність» заснована в Маріуполі.

В даний час до складу об’єднання увійшли громади греків, німців, росіян, вірмен та інших національних громад.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *