Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі відвідав Донеччину

Сьогодні в рамках візиту на Донеччину Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі, делегація Представництва Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні спільно з заступником  голови Донецької облдержадміністрації Ігорем Стокозом відвідали селище міського типу Курдюмівка, яке знаходиться на лінії зіткнення.

В ході візиту делегація оглянула приватні житлові будинки, які були відновлені Агентством ООН у справах біженців  за фінансової підтримки Уряду Японії та інших міжнародних донорів у рамках проекту УВКБ ООН з проведення у 2017 році ремонтних робіт житлових будинків, що постраждали внаслідок конфлікту вздовж лінії розмежування.

У 2017 році УВКБ ООН активно реалізовувало в Донецькій області програму ремонту та реконструкції житла, ушкодженого або зруйнованого в результаті конфлікту на сході України. Програма була успішно втілена за фінансової підтримки багатьох країн-донорів. Значна допомога у розмірі 325 тисяч доларів була надана Урядом Японії.

Найбільший обсяг ремонтних робіт було проведено у населених пунктах вздовж лінії зіткнення, зокрема в селищі міського типу Курдюмівка, що підпорядковано Торецькій міській раді. Тут було відремонтовано 35 приватних будинків, та ще 2 – повністю реконструйовано.

Заступник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз подякував УВКБ ООН та Уряду Японії за  увагу та колосальну допомогу, яку вони надають Донеччині та Україні.

«Ваша підтримка є тим знаком, що Україна не одна у цій біді. І що доля українського народу турбує не тільки Україну, але і всю світову спільноту. Завдяки вашій допомозі ми маємо змогу сьогодні налагоджувати мирне життя, відбудовувати та оновлювати інфраструктуру саме тут, в Донецькій області», – наголосив він.  

Ігор Стокоз підкреслив, що Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні дуже часто відвідує Донецьку область. «Ми всі дуже сподіваємося, що завдяки зусиллям наших міжнародних партнерів, УВКБ ООН, Уряду Японії ми подолаємо цю біду і в Україні наступить мир», – наголосив заступник очільника області.

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі зазначив, що велику частину часу проводить у Києві, але для того, щоб не забути та бачити на власні очі все, що відбувається на Донеччині намагається бувати тут хоча б 4 рази на рік.

«Я дуже радий бачити сьогодні ці відбудовані будинки. Радий, що тепер люди в цю холодну зиму знаходяться в теплі своїх осель та мають дах над головою. Я дуже сподіваюсь, що зовсім скоро буде відновлено мир в Україні. Це не тільки моя занепокоєність. Переймаються ситуацією, яка відбувається на сході України і мешканці Японії і Уряд», – наголосив Шикегі Сумі.

В рамках візиту представники делегації поспілкувались з представниками ЗМІ та обговорили нагальні питання з мешканцями Курдюмівки.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *