Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 14 лютого 2018 року

На Донеччині продовжується відновлення ліній елекропередач

У Донецькій області продовжуються роботи з відновлення електропостачання у населених пунктах, які постраждали від негоди. З 22 тисяч 950 абонентів, які були відключені вчора від електропостачання внаслідок негоди, що захопила південь області, знеструмленими залишається 5340 абонентів у Маріуполі та 1369 у Мангушському районі. Аварійні бригади продовжують роботу, завершити ремонт вони мають до кінця доби. Про це повідомив голова Донецької облдержадміністраціїПавло Жебрівський.

Павло Жебрівський закликав громадськість контролювати будівництво інфраструктурних об′єктів

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський провів позапланову інспекцію об′єктів, будівництво та реконструкція яких відбувається за кошти обласного бюджету. Очільник області відвідав українську гімназію, льодову арену, басейн та палац культури у Краматорську, опорні школи у Олександрівці, Слов′янську, Лимані та Сіверську.

Павло Жебрівський підкреслив, що громадськість має поєднати зусилля з органами державної влади для контролю проведення робіт на об′єктах. За його словами, громадський контроль за дотриманням графіку має більший ефект, ніж контрольні заходи з боку представників органів державної влади.

У Краматорську вшанували учасників бойових дій в Афганістані

 Невдовзі в Україні будуть відзначати День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця визначна дата була запроваджена у 2004 році згідно Указу президента України на підтримку ініціативи громадських організацій. Вшанувати учасників бойових дій в Афганістані зібралися представники краматорської міської ГО «Українська спілка ветеранів Афганістану», а також ГО «Донецька обласна організація ветеранів повітряно-десантних військ «Союз десантників».

Фахівці ДСНС ознайомлюють майбутніх випускників з професією рятувальника

 Краматорські рятувальники відвідують учнів 11 класів шкіл міста. При спілкуванні з майбутніми випускниками, гості розповідають про професію співробітника Державної служби України з надзвичайних ситуацій та про навчальні заклади, в яких готують “надзвичайників”.

Маріуполець здобув дві медалі на змаганнях з гірськолижного спорту

На території гірськолижного центру України «Буковель» проходив чемпіонат України з гірськолижного спорту в дисципліні «Слалом-гігант». За результатами змагань маріупольський спортсмен Максим Долгіх отримав дві медалі – «срібло» та «бронзу». Всього на чемпіонат приїхало 120 кращих представників даного виду спорту. Вони змагалися в швидкості та спритності походження найскладнішого та найнебезпечнішого схилу нашої країни.

Маріупольські школярі дізналися про роботу Національної поліції

 Учні загальноосвітньої школи № 53 зустрілися з представниками головного управління Національної поліції в Донецькій області. Правоохоронці розповіли школярам про особливості роботи у поліції. Діти були вдячні гостям за цікаве спілкування та висловили сподівання на подальші зустрічі.

В Красногорівській ЗОШ №4 відкрили центр дозвілля для людей похилого віку та дитячу кімнату психосоціальної підтримки

У Красногорівській загальноосвітній школі №4 пройшло урочисте відкриття Соціального центру дозвілля для  людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями «Друге дихання» та відкриття дитячої кімнати психосоціальної підтримки «Простір, дружній до дитини». Реалізація цих проектів здійснилася за підтримки Департаменту міжнародного розвитку (DFID) та Чеської неурядової гуманітарної організації «Людина в біді».

У Бахмуті встановлено 10 “розумних” відеокамер

Бахмут приєднався до загальнообласної програми «Безпечна Донеччина» в рамках унікального проекту – Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC). Спеціально розроблене програмне забезпечення, установка «розумних» камер, запуск сучасного колл-центру поліції 102 – все це дозволило зробити величезний крок вперед у питанні безпеки людей.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *