На Полтавщині молодь почала виготовляти екомило

16 лютого у Полтаві представники молодіжної полтавської організації “Українська молодь – Христові” розпочали виготовлення екологічно чистого мила “Дзига”, зробивши ще один важливий крок у напрямку започаткування соціального підприємництва.

Голова полтавської молодіжної організації “Українська молодь – Христові” розповідає, що кожна добра справа в першу чергу має об’єднати людей навколо себе:

«Ми досить багато часу присвячуємо на соціальне служіння всередині нашої парафії, на різні волонтерські ініціативи в нашому місті, а така діяльність потребує певних коштів, матеріальних ресурсів. Тому ми вирішили започаткувати соціальне підприємництво, щоб в такий спосіб можна було б матеріально забезпечити свою благодійну діяльність».

Слід зазначити, що попередньо молоді греко-католики вже мали кілька майстер-класів з виготовлення екологічно чистого мила, які відбулися під керівництвом Катерини Хайлової, еколога та парафіянки Свято-Троїцького храму УГКЦ у м. Полтава.

Полтавський душпастир о. Максим Кролевський говорить, що сьогодні дуже важливо і потрібно мотивувати людей, зокрема бізнес, до соціальної відповідальності:

«Знаю підприємців, які розпочинавши свою справу, закладали певний відсоток зі свого прибутку на благодійність, на реалізацію необхідних соціальних проектів чи то для дітей, молоді, для діяльності Церкви, чи інших суспільних структур. І бачив, що Бог завжди благословляв таких людей, які мають християнські цінності, соціально відповідальні в ім’я любові до ближнього».

Полтавські УМХівці говорять, що будуть реалізовувати свою екологічну продукцію у форматі благодійних ярмарків, але все ж сподіваються, що з часом зможуть досягти і професійних вершин.

Полтавська спільнота “Українська молодь – Христові” дякує Катерині Хайловій, Юлії Бойчук та Ірині Веризі, усім добрим людям, які долучилися до виготовлення екомила у різний спосіб.

Джерело

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *