У Сєвєродонецьку згадали героїв Майдану Сьогодні, 19 лютого, в …

У Сєвєродонецьку згадали героїв Майдану

Сьогодні, 19 лютого, в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» за темою «Значення майдану» з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.

Зі студентською молоддю Луганщини – майбутніми фахівцями з політології та міжнародних відносин – зустрілися учасники тих історичних подій чотирирічної давнини.

«До подій на Майдані Незалежності в Києві 2013-2014 років приєдналися активісти з багатьох куточків України, у тому числі й нашої області», – зауважила, відкриваючи зустрічі, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона відзначила, що саме студенти першими стали на захист інтересів України, що надало поштовх до майбутніх змін.

Про розвиток подій, що відбувалися у той час у Луганську, студентам розповіли голова Попаснянської районної державної адміністрації Сергій Шакун та заступник голови громадської ради при облдержадміністрації, головний редактор газети «Сєвєродонецькі вісті» Ганна Руденко.

Вони згадали тих, хто починав мирні акції, направлені у протидію рішенням тодішньої влади, продовжував участь в Євромайдані під час окупації міста, із сумом назвали імена друзів, що загинули, відстоюючи суверенітет і територіальну цілісність України.

Крім того, учасники зустрічі обговорили роль соціальних мереж, громадських організацій та засобів масової інформації щодо впливу на населення під час подій, що відбувалися в Україні, і на Луганщині, зокрема, у 2014 році.

По закінченні присутні вшанували загиблих під час Революції Гідності та антитерористичної операції хвилиною мовчання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *