«Сьогодні Україна опинилася на межі Нового Розмежування – на тих, хто …

«Сьогодні Україна опинилася на межі Нового Розмежування – на тих, хто намагається знайти в собі сили активно повернутися до гідного життя, і на тих, хто вважає, що потрібно змиритися з повільним рухом до гідності.
Оця настанова – повільний рух до гідності – завжди є причиною довгого рабства в сірій зоні. Якщо перехід від темного до світлого розтягнути на 50 відтінків сірого, то до світлого можна не дійти. Таємниця в тому, що 50 відтінків сірого, які повільно змінюють один одного, в жоден момент переходу не дозволяють відрізнити сіре від темного, так що світло не настає ніколи.

Майдан 2013-2014 був саме Євромайданом, і зрештою його ідеали перемогли: Україна відірвалася від Росії і прибилася до Європи. Але той Майдан не був і не міг бути антикорупційним і антиолігархічним. Нинішні протести виростають саме з цих ідеалів.

І саме ці нові ідеали дозволили вияснити, що не всі, хто поділяв ідеали євроорієнтації, поділяють також ідеали антикорупційної та антиолігархічної боротьби. Багато хто хоче в Європу, лишивши в Україні корупцію та олігархів, всіляко затемняючи, забалакуючи чи прямо вибріхуючи цю обставину.

Така позиція «європеїзації з олігархами та корупцією» потребує моральної легковажності громадян, публічного лицемірства політиків та постійного лукавства в аналізах експертів та журналістів».

Сергій Дацюк, філософ

Ми творимо рух «Визволення», аби побороти в країні корупцію та клептократію. Одним із інструментів, який допоможе нам у цьому – незалежний Антикорупційний суд, що стане єдиним органом державної влади, який виноситиме вироки у справах топ-корупціонерів та олігархів. Для чесного відбору його представників ми пропонуємо запросити незалежних експертів зі США, Канади, Великобританії та країн Євросоюзу

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *