Крок до свідомого вибору професії

Ринок праці не стоїть на місці. Професії, які були затребувані в недавньому минулому, тепер втрачають свою популярність, а замість них з’являються зовсім нові спеціальності. Дуже важливо активізувати й розширити знання старшокласників про різноманітний світ професій, виховувати позитивне ставлення до навчання та майбутньої професійної діяльності.

«Затребувані в світі професії» – саме під такою назвою фахівці  Маріупольського міського центру зайнятості проводили профорієнтаційний захід для учнів 11-го класу ЗОШ №16. До участі у заході був запрошений представник навчального закладу Національної академії державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького старший лейтенант Віталій Рикун.

Фахівець Центру зайнятості Любов Сітарук проінформувала учнів про стан сучасного ринку праці, затребувані професії, провела презентацію “Атлас нових професій”. Також учні дізналися про можливість користування зручним мобільним додатком “Центр професійної орієнтації”. Структура додатку побудована таким чином, аби забезпечити його максимально комфортне використання, і включає у себе не тільки навчальний контент, а й елементи розважальної складової, які покликані зацікавити молодь і привернути якнайбільш їхньої уваги до корисної інноваційної розробки служби зайнятості.

Представник навчального закладу запропонував дітям навчання в академії та розповів про спеціальності, за якими навчаються у виші.

Маріупольський міський центр зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *