Народний депутат України від партії “Відродження” Євген Гєллєр задекларував …

Народний депутат України від партії “Відродження” Євген Гєллєр задекларував подарунок в понад 17 млн. грн. У відповідь на запит журналістів, НАЗК повідомило, що Ольга Фрідман, яка і подарувала народному обранцю цю суму, є його бабусею. Їй 97 років, в неї немає легальних та грошових активів для таких подарунків. У державному реєстрі немає згадки про її участь в жодному бізнесі.

Вважаємо неприпустимим випадки, коли народні депутати намагаються легалізувати незаконно зароблені статки через своїх родичів. Декларування недостовірної інформації є кримінальним злочином, за що будь який громадянин, незалежно від його статусу, повинен нести відповідальність перед законом.

Для того, щоб справи щодо топ-корупції були належним чином доведені до логічного завершення, рух “Визволення” наполягає на створенні Антикорупційного суду, який виноситиме вироки у таких справах. Для прозорості відбору членів цього суду, ми пропонуємо запросити незалежних експертів з країн ЄС, Сполучених Штатів, Канади та Великої Британії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *