“Вони справді бояться. Втратити монопольний контроль над, як їм здається, …

“Вони справді бояться. Втратити монопольний контроль над, як їм здається, керованим правосуддям. Побачити цілковито сформовану нову антикорупційну інфраструктуру. А далі – спостерігати за тим, як твої вчорашні друзі, однопартійці, бізнес-партнери, а зрештою, може, і ти сам, послідовно проходять усі її ланки – від статусу підозрюваного до засудженого (у виправдання не віриться, хоч як переконують дорогі адвокати). Бояться.

Інакше, як пояснити цей затятий опір створенню Антикорупційного суду в Україні? Крайній прояв цього страху – теорія змови, яку цілком серйозно переповідають представники влади. Мовляв, колективний Захід вирішив зачистити політичне поле України від нинішньої еліти. А “ручні” НАБУ й Антикорсуд – це лише інструменти на шляху до цієї мети. Такий план, звісно ж, існує лише в їхній уяві. Однак віра в нього, на жаль, впливає на цілком реальне життя і політичні процеси”

Ярослав Юрчишин, виконавчий директор “Transparency International Ukraine”

Рух “Визволення” наполягає на створенні незалежного Антикорупційного суду, що стане єдиним органом державної влади, який виноситиме вироки у корупційних справах. Нам потрібно зламати олігархічний опір теперішніх керівників владних структур цьому процесу. Для чесного відбору представників цього суду ми пропонуємо запросити незалежних експертів із країн ЄС, Сполучених Штатів, Великої Британії та Канади

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *