За 2 тижні після жорстокого розгону табору на Грушевського протиправні дії …

За 2 тижні після жорстокого розгону табору на Грушевського протиправні дії спецпризначенців здійняли хвилю протестів не лише в Україні, а й за її межами.

Місцеві депутати у Вінницькій, Тернопільській, Івано-Франківській , Полтавській, Львівській областях засудили знесення наметового містечка біля Верховної Ради України та жорстоке побиття учасників мирної акції протесту. Українські та міжнародні правозахисні організації, серед яких Transparency International Ukraine, Fundacja Otwarty Dialog, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, стверджують, що в діях колишнього «Беркуту» були численні порушення українського законодавства. Жорстоке поводження з активістами обурило українську діаспору. Зокрема, у Лондоні була проведена масова акція з вимогою покарати причетних до побиття мешканців табору на Грушевського. Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ долучилась до захисту прав постраждалих та надаватиме юридичну допомогу в українських і міжнародних судах. Регіонами України прокотилась хвиля масових невдоволень серед ветеранів Війни за Незалежність. Військовослужбовці з Вінниці, Тернополя, Коломиї, Кременчуга, Полтави, Черкас та інших українських міст відмовились від президентських нагород та вимагають притягнення усіх винних у побитті до кримінальної відповідальності.

Нагадамєо, вранці 3 березня, 2 084 спецпризначенця, які мали дозвіл лише на обшук, знесли наметове містечко, що розташовувалось під будівлею Верховної Ради. Внаслідок жорстокого поводження десятки активістів руху “Визволення” отримали важкі тілесні ушкодження, а більше сотні були примусово доставлені до райвідділків

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *