Зведені дані АТО – 22 березня 2018

Протягом доби, що минула, 21 березня, вдруге з початку встановленого опівночі 5 березня «всеохоплюючого перемир’я», в районі проведення операції стримування і відсічі російської збройної агресії зафіксовано повне дотримання режиму припинення вогню.

Нагадаємо, що вперше з початку оголошення «всеохоплюючого перемир’я» на лінії фронту не було зафіксовано жодного провокаційного пострілу з боку російсько-окупаційних військ по нашим оборонним позиціям рівно тиждень тому – 14 березня. Перед цим відсутність порушень режиму припинення вогню з боку окупантів було зафіксовано – 23 січня ц.р.

Окрім цього, з початку «всеохоплюючого перемир’я», встановленого з опівночі 5 березня, військовослужбовці Збройних Сил та інших військових формувань України, які виконують бойові завдання із оборони України в районі проведення операції взагалі не застосовували зброю у відповідь на ворожі обстріли.

Наші захисники у повній мірі дотримуються Мінських домовленостей, гарантуючи виконання усіх заходів з підтримання сталого припинення вогню.

Ситуація в районі проведення операції перебуває під контролем Українських військовослужбовців.

Оперативна інформація Прес-центру Штабу ООС

Днями українськими військовослужбовцями, які виконують бойові завдання на першій лінії оборони, був затриманий черговий бойовик російсько-окупаційних військ Толкущий Роман Вікторович, 1979 р.н., уродженець м. Єнакієве. Бойовик не мав будь-яких політичних вподобань. За зброю взявся восени 2014 року через відсутність роботи та намагання заробити грошей. Був на посаді навідника-оператора БМП-1 у 1 взводі 6 роти 2 мотострілецького батальйону однієї з т.зв. частин російсько-окупаційних військ.

Відео з Youtube-каналу Військового телебачення України та офіційного веб-сайті Міністерства оборони України:

Повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України

РФ продовжує посилювати т.зв. підрозділи російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донбасу. Відмічено в’їзд колони спеціальної техніки зв’язку та радіоелектронної боротьби (РЕБ) з боку Ростовської області РФ через неконтрольовану ділянку українського кордону. При цьому, розпізнавальні знаки та емблеми на російській військовій техніці були навмисно зафарбовані, а особовий склад вдягнено у військову форму різного типу та маскувальні халати.

Водночас, командування російських окупаційних військ продовжує мобілізаційні заходи на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Спостерігається активізація діяльності т.зв. «правоохоронних органів» окупаційної влади з розшуку осіб, які не прибули на збори військовозобов’язаних з метою притягнення їх до відповідальності.

Повідомлення Адміністрації Президента України

На офіційному інтернет-представництві АП України повідомляється, що Глава держави Петро Порошенко підписав Закон про державну підтримку учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їхніх дітей для здобуття професійно-технічної та вищої освіти.

Закон спрямований на забезпечення єдиних засад надання учасникам бойових дій (незалежно від підстав надання відповідного статусу), особам з інвалідністю внаслідок війни та їхнім дітям державної цільової підтримки для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних і комунальних навчальних закладах.

Законом надано право на державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у таких навчальних закладах усім категоріям учасників бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та їхнім дітям.

Зокрема, таку державну допомогу буде надано особам, які брали безпосередню участь в АТО, у тому числі у складі добровольчих формувань, що в подальшому були включені до складу ЗС України та інших утворених відповідно до Законів України військових формувань та правоохоронних органів, учасникам бойових дій на території інших країн.

Більш детально із Законом можна ознайомитися на офіційному інтернет-представництві Президента України.

21 березня, під час засідання Уряду, Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у квітні — травні 2018 року»

Згідно з документом, у квітні — травні 2018 року до Збройних Сил та інших військових формувань України для проходження строкової військової служби буде відправлено 15 190 осіб.

Із них до Збройних Сил України — 8 990 осіб, Державної спеціальної служби транспорту — 1000 осіб, Державної прикордонної служби — 1200 осіб, Національної гвардії України — 4 000 осіб.

Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко обговорив розвиток Сил спеціальних операцій ЗС України з партнерами по НАТО

Головнокомандувач ЗС України провів робочу зустріч з командувачем Сил спеціальних операцій НАТО та командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил Республіки Польща.

В ході зустрічі генерал армії України Віктор Муженко поінформував іноземних партнерів про розвиток Сил спеціальних операцій ЗС України, який продовжується з урахуванням досвіду країн НАТО та відповідних стандартів.

В цьому контексті сторони обговорили стан та напрямки подальшого співробітництва між Командуванням Сил спеціальних операцій ЗС України та Штабом Сил спеціальних операцій НАТО.

21 березня літаком з африканського континенту до Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, прибула перша група українських військовослужбовців зі складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго

Додому повернулися 75 наших миротворців.

Як зазначив заступник командувача Сухопутних військ ЗС України з морально-психологічного забезпечення генерал-майор Олександр Голоднюк, «гідна і сумлінна служба наших військовослужбовців поза межами України — це підтримання іміджу нашої держави на міжнародній арені. Це утвердження України, як держави, що прагне і бореться за мир у всьому світі. Крім того, це демонстрація на світовій арені професіоналізму українських військовослужбовців в якості миротворців».

Під час урочистої церемонії зустрічі в Міжнародному аеропорту «Львів» українських військовослужбовців нагородили пам’ятними нагрудними знаками «Воїн-миротворець».

Нагадаємо, цими днями триває чергова ротація 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго. Ще плануються два авіаційні рейси.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *