Суб’єктам господарювання та громадянам надано більше 60 тисяч послуг через …

Суб’єктам господарювання та громадянам надано більше 60 тисяч послуг через ЦНАПи

Так, протягом першого кварталу 2018 року через центри надання адміністративних послуг суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 62,6 тис. адміністративних послуг.

У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року цей показник зріс на 7 %.

В середньому за місяць через центри надавалося 20,9 тис. адміністративних послуг, що на 7,2 % більше аналогічного періоду минулого року.

У звітному періоді через центри надавалось від 36 (у центрі Біловодської селищної ради) до 183 (у центрі м. Сєвєродонецька).

Найбільший показник спостерігається у центрах м. Сєвєродонецька (183), Попаснянського (113), Новопсковського (112) та Міловського (109) районів.

Частіше всього суб’єкти господарської діяльності та громадяни зверталися за такими адміністративними послугами:
− у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;
− у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно;
− Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (крім центру Новопсковської селищної ради).

Адміністративні послуги у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, згідно з чинним законодавством, надаються через центри у містах Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжне, Кремінна та Білокуракинської і Новопсковської ОТГ.

Також центрами області надається послуга Державної міграційної служби України щодо вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку.

У зв’язку зі змінами у законодавстві, починаючи з 4 квітня 2017 року, паспорт громадянина України оформлюється всім категоріям громадян, починаючи з 14-річного віку, у формі картки, яка містить безконтактний електронний носій, територіальними органами ДМС, що забезпечені відповідним обладнанням.

Слід зазначити, що Лисичанською та Сєвєродонецькою міськими радами придбано робочі станції для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм або паспорта громадянина України у формі картки та відповідні послуги планується надавати у поточному році.

Нагадаємо, на підконтрольній українській владі територій області створені та діють 17 центрів надання адміністративних послуг, із них: 11 районних, чотири міських та два центри Біловодської та Новопсковської селищних рад, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

Крім того, у минулому році рішеннями Білокуракинської, Красноріченської, Троїцької та Чмирівської селищних рад було створено центри, які обслуговуватимуть відповідні об’єднані територіальні громади. На сьогодні ці центри свою діяльність ще не розпочали, а їх відкриття заплановане на ІІ квартал 2018 року.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *