За результатами розслідування НАБУ Антимонопольний комітет оштрафував учасників торгів УДППЗ «Укрпошта» на 6 млн грн


На підставі фактів, встановлених детективами Національного антикорупційного бюро України, 16 квітня 2018 року Антимонопольний комітет України визнав змову у діях учасників торгів із закупівлі товарів для УДППЗ «Укрпошта». Комітет оштрафував три підприємства, які вдалися до антиконкурентних узгоджених дій і спотворили результати торгів, на загальну суму понад 6 млн грн. Також впродовж найближчих трьох років їм заборонено брати участь у торгах на закупівлю товарів, робіт або послуг коштом держави. 
Викриття змови учасників держзакупівель стало можливим завдяки ефективній співпраці Національного бюро та Київського обласного територіального відділення АМКУ.
 
У 2015 та 2016 роках УДППЗ «Укрпошта» (нині – ПАТ «Укрпошта») проводило торги на закупівлю шин та камер ґумових нових (шини пневматичні, камери ґумові, стрічки ободові). Загальна вартість закупівель складала понад 20 млн грн. За результатами торгів укладено договори, у яких фігурують три товариства з обмеженою відповідальністю (при цьому один з фігурантів брав участь у обох торгах).
 
Слідство вважає, що ці закупівлі було проведено з порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції з боку учасників торгів. 
 
Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України детективи НАБУ розпочали в листопаді 2016 року й досі триває.
 
У лютому 2017 року, зібравши достатньо інформації, що свідчила про можливий антиконкурентний характер дій із боку учасників торгів, НАБУ звернулося до Антимонопольного комітету. Зі свого боку АМКУ, розглянувши надану детективами НАБУ інформацію, розпочав власне розслідування, в результаті якого підтвердив факт змови та застосував санкції щодо порушників.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *