Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 26 квітня 2018 року

У Краматорську вшанували ліквідаторів ЧАЕС

Сьогодні у сквері Слави біля закладного каменю відбувся мітинг-реквієм «Пам’яті Чоронобиля», присвячений 32 річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Сказати слова вдячності ліквідаторам катастрофи та вшанувати загиблих хвилиною мовчання прийшли школярі, ветерани, представники місцевої влади та обласної адміністрації, мешканці міста.

Донбаська державна машинобудівна академія святкує 65-річний ювілей

Донбаська державна машинобудівна академія – яскрава сторінка в історії Краматорська. Цей вищий навчальний заклад із повним правом може пишатися своїми здобутками. Адже за 65 років свого існування академія крокувала шляхом вагомих досягнень та безумовних успіхів. Висококваліфіковані викладачі, модернізована учбова база, широке використання новітніх інформаційних технологій дають можливість готувати та виховувати відмінних фахівців різноманітних профілів.

У святковий день привітати ювілярів прийшли представники Донецької облдержадміністрації, міської влади, колишні випускники та численні друзі.

ЗОШ № 22 присвоїли ім’я Миколи Миколайовича Крупченка

На черговому засіданні Краматорської міської ради з метою увічнення пам’яті славетного земляка, Почесного громадянина міста, учителя методиста Миколи Миколайовича Крупченка, враховуючи відкриті звернення мешканців Краматорська та клопотання колективу ЗОШ № 22, депутати ухвалили рішення Про присвоєння Краматорській загальноосвітній школі № 22 з профільним навчанням імені Миколи Миколайовича Крупченка.

Відтепер колишня загальноосвітня школа матиме назву Краматорський заклад загальної середньої освіти № 22 з профільним навчанням імені Миколи Миколайовича Крупченка Краматорської міської ради Донецької області.

32 річниця Чорнобильської трагедії

У міському молодіжному центрі «LesyaHub» за участю міського голови Валерія Гнатенка відбулося відкрите засідання літературного об’єднання «Современник» «Пишу про те, що бачу», присвячене 32–ій річниці Чорнобильської трагедії. На заході були присутні представники міської ради, дружківської організації «Союз ветеранів-інвалідів Чорнобиля», активні учасники літературної асоціації, учнівська молодь Дружківки та солісти художніх гуртків міського Центру дитячої та юнацької творчості. По завершенню заходу віддали шану рятівникам.

У Дружківці презентували виткану карту України

У Донецькому обласному художньому музеї за участю міського голови Валерія Гнатенка відбулася презентація тканої карти «Єдина Україна». Під час заходу організатори представили увазі присутніх ткане панно у вигляді карти України розміром 3х4 метри, кожна область якої зіткана в техніці, притаманній для даної території. Різноманіття регіональних технік традиційного українського ткацтва у тому числі і Донеччини вразили присутніх своєю неповторністю та оригінальністю. Автором проекту є Дарина Алексієнко, яка впродовж 2017 року проїхала всією Україною у пошуках майстрів автентичного ткацтва. У 2018 році панно було передано до музейного фонду Донецького обласного художнього музею.

Тепла зустріч з гостем із Львівської області

У рамках акції «Схід і Захід разом» до загальноосвітніх закладів міста Дружківки завітав відомий український громадський діяч, поет, декламатор, депутат Судововишнянської міської ради Львівської області Василь Сюмак.

Зустріч була надзвичайно цікавою і різноманітною. Василь Іванович розповідав про своє життя та громадську діяльність, звучали вірші на теми про українську мову, країну, єдність, любов, добро, історію боротьби нашої Держави за незалежність.

Юрій Солод у Слов’янську вшанував пам’ять тих, хто затулив світ від чорнобильського лиха

У Слов’янську народний депутат Юрій Солод разом з представниками громадських організацій ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, родичами тих чорнобильців, які не дожили до сьогоднішніх днів, поклав квіти до меморіалу Чорнобильської слави, розташованому в центрі міста.

У Слов’янську відбувся «круглий стіл», присвячений проблемам чорнобильців

З нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи у міській раді за “круглим столом” зібралися на зустріч з керівництвом міста, представниками виконавчих служб ліквідатори та вдови загиблих і померлих ліквідаторів.

Чорнобильці піднімали різні питання.

На вулицях Слов’янська з’явився новий тролейбус

26 квітня у Слов’янському тролейбусному управлінні зібралось чимало людей для того, щоб особисто взяти участь в обкатці нового тролейбуса. Міський голова Вадим Лях, Народний депутат України Олег Недава, секретар міської ради Жан Кім, начальник СловТрУ Сергій Іванченко, почесні ветерани електротранспорту, ветерани війни та праці, журналісти та громадськість мали змогу першими дізнатися про технічні характеристики, роздивитися та проїхатися на новенькому тролейбусі.

Тролейбусне управління Бахмута відзначило своє 50-річчя

У Бахмутському центрі культури та дозвілля імені Євгена Мартинова відбувся урочистий захід з нагоди 50-річчя тролейбусного управління.

Після урочистої частини творчі колективи Бахмутського центру культури та дозвілля імені Євгена Мартинова подарували усім присутнім святковий концерт.

Урок з живопису в музеї

У Бахмутському краєзнавчому музеї пройшов урок з живопису від художника Віктора Дементьєва в просторі його персональної виставки «З любов’ю до жінок».

Урок був спрямований на особисте знайомство з місцевим художником та його

 творчістю.

Маріупольчанка взяла дві «бронзи» на змаганнях з кікбоксингу

В австрійському Інсбруку завершився етап Кубка світу-2018 з кікбоксингу WAKO. На змаганнях національна збірна України завоювала шість медалей і увійшла до десятки кращих в загальнокомандному заліку.

Дві бронзові медалі національній команді принесла маріупольчанка, стипендіатка міської ради Уляна Міщенко. Вона стала третьою в розділах лайт-контакту і К-1.

Перед маріупольцями постав загадковий світ

До Маріуполя привезли унікальну колекцію робіт відомого українського художника Анатолія Фурлета.

У маріупольських цінителів образотворчого мистецтва з’явилася можливість побачити роботи витонченого живописця в Центрі сучасного мистецтва імені Куїнджі. Світ, який відкриває художник завдяки своїй фантазії і майстерності, неповторний і різноманітний. Живописцю властива яскрава індивідуальна манера письма з використанням теплих пастельних тонів. Картини Анатолія Фурлета світлі, позитивні і загадкові.

У Мар’їнці година пам’яті «Одвічний біль» з нагоди 32-ї річниці від Дня Чорнобильської трагедії

У Мар’їнці біля пам’ятного знаку героям-ліквідаторам відбулася година пам’яті «Одвічний біль» з нагоди 32-ї річниці від Дня Чорнобильської трагедії.

Участь у заході взяло керівництво району та міста Мар’їнка, представники міських організацій Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз. Чорнобиль. України», Мар’їнської районної організації ветеранів, працівники установ та організацій, а також громадськість.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») в Торецьку

На базі закладу загальної середньої освіти № 20 розпочалась Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

На відкриття змагань були запрошені представники краматорського прикордонного загону, військово-цивільної адміністрації Торецька Донецької області, міського управління освіти, міського військового комісаріату та 24 бригади імені короля Данила.

Юнаки та дівчата, які об’єднались у рої, змагались у багатьох естафетах, серед яких найяскравішими були змагання з стройової підготовки «Впоряд» та навички таборування.

Торецька центральна міська лікарня отримала ліжко ДВ-2 в стандартній комплектації

Центральна міська лікарня для анестезіологічного відділення з ліжками інтенсивної терапії отримала від проекту «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні» ліжко лікарняне ДВ-2 в стандартній комплектації: матрац, стійка інфузійна.

Ліжко багатофункціональне, на пульті управління, полегшує догляд за тяжкохворими пацієнтами. А також отримали монітор пацієнта G3C, укомплектований принтером, електрокардіограф, електрокардіограф ECG300G, електрокардіограф ECG80А, реєстратор добової електрокардіограми за Холтером ВІ6600-3 (ПО) для покрашення діагностичного процесу та нагляду за пацієнтами.

У Добропіллі провели фестиваль хореографічної та пісенної творчості «Злагода»

Добропільська дитяча музична школа №1 стала осередком щорічного фестивалю хореографічної та пісенної творчості дорослих та дітей «Злагода».

Понад 100 маленьких учасників з різних закладів дошкільної освіти Добропілля продемонстрували яскраві, емоційні виступи та свої вміння в дитячій сучасній і народній хореографії.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *