Павло Жебрівський зустрівся з представниками парламенту Королівства Данія

Сьогодні голова облдержадміністрації Павло Жебрівський зустрівся з представниками парламенту Королівства Данія – від Соціал-демократичної, Соціал-ліберальної й Народної партій та від Червоно-зеленого і Ліберального альянсів.

В ході зустрічі очільник області розповів, що останнім часом ситуація на лінії зіткнення значно загострилася: незаконні збройні формування, керовані Росією, наростили кількість обстрілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння – великокаліберних мінометів та реактивних систем залпового вогню.

Також обговорили питання забезпечення Донеччини водою та надання житла переселенцям – найважливіші проблеми, які потребують негайного вирішення, у тому числі й із залученням міжнародної допомоги.

Павло Жебрівський подякував Уряду Данії за допомогу і підтримку, яку вона надає Україні (особливо – щодо відновлення зруйнованого війною житла), висловив сподівання, що співпраця продовжиться й надалі за усіма напрямками.

В ході зустрічі приділили увагу питанню введення миротворчої місії та тимчасово окуповану територію та можливим сценаріям припинення війни й відновлення територіальної цілісності України.

«Візит нашої делегації продиктований необхідністю на власні очі побачити, що і як відбувається на сході України, щоб розуміти, чим їхня країна ще може допомогти. В рамках свого ми побували на КПВВ, у прифронтових  селах, побачили зруйноване проросійськими наймитами житло, поспілкувалися з людьми, які постраждали внаслідок конфлікту», – розповів Нік Хеккерап, член парламенту Королівства Данія від Соціал-демократичної партії. І, як зазначив, представник Соціал-ліберальної партії Мартін Лідегорд, – представники делегації  пересвідчилися, що про громадянську війну не йдеться, триває збройна агресія Росії проти України.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *