Товарообіг Донецької митниці збільшився на третину

За підсумками  роботи  Донецької митниці ДФС протягом І кварталу 2018 року товарообіг у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року зріс на третину та склав 1 млрд 233 млн доларів. При цьому експортовано товарів на суму 894 млн доларів, імпортовано – на 339 млн доларів.

У поточному році спостерігається активізація зовнішньоекономічної діяльності по всіх напрямках. Так, у порівнянні з минулорічними показниками  зростання обсягу операцій з експорту склало 15%, з імпорту – 109%. Залишається позитивним і сальдо торговельного балансу, яке дорівнює 555 млн доларів. Загальний обсяг експортно-імпортних вантажів за перші три місяці 2018 року склав понад 4 млн тон.

Також стабільними є і показники середнього часу митного оформлення. Зокрема, при здійсненні митних формальностей витрати часу на оформлення імпортної митної декларації становлять 54 хвилини, експортної – 21 хвилину.

Протягом січня – березня 2018 року в митниці оформлено більше 13 тис. митних декларацій всіх видів, що на 21% більше, ніж торік.  Із загальної кількості оформлених митних декларацій 72% здійснено за принципом «єдиного вікна».

Запровадження застосування принципу «єдиного вікна» при електронному декларуванні товарів – це важливий крок у напрямі створення сприятливих умов для ведення бізнесу та один з пріоритетних напрямків роботи митниці.

ГУ ДФС у Донецькій області 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *