В Івано-Франківську презентують фільм «Симеон Лукач»

У суботу, 28 квітня, в Івано-Франківську з нагоди відзначення 125 років з дня народження єпископа Української Греко-Католицької Церкви блаженного священномученика Симеона Лукача відбудеться презентація однойменного фільму.

Містяни матимуть нагоду наново відкрити, а, можливо, й познайомитись із близьким нам по духу блаженним Симеоном Лукачем. На прем’єру стрічки завітає Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а також творці фільму.

«Ми мали можливість запросити знімальну групу з Києва. Журналісти деякий час з нами пожили, поспілкувалися з тими людьми, які знали Симеона Лукача. З людьми, які живуть його пам’яттю, для яких він хрестив дітей, сповідав», — розповів отець Ярослав Середюк, парох храму Cвятих апостолів Петра і Павла с. Старуня.

Показ фільму розпочнеться о 15:00 у приміщенні кінотеатру «Люм’єр». Вхід за запрошеннями.

Перед переглядом журналісти матимуть можливість поспілкуватися із Блаженнішим Святославом. Брифінг із Главою УГКЦ заплановано на 14:45.

Пригадуємо, що ввечері, 28 квітня, у храмі Святих апостолів Петра і Павла с. Старуня відбудуться нічні чування, які очолить Єпарх Чернівецький владика Йосафат (Мощич). Початок о 18:00 «Живе ТБ» буде проводити пряму трансляцію цих чувань.

А вже в неділю до рідного села блаженного Симеона Лукача завітає Патріарх Святослав. У рамках візиту Предстоятель УГКЦ очолить Архиєрейську Божественну Літургію, а опісля відкриє музей «Блаженного священномученика Симеона Лукача та підпільної УГКЦ». «Живе ТБ» транслюватиме цю подію у прямому ефірі. Крім того, цю трансляцію можна буде дивитися на «5 каналі».

Програма неділі:

10:45 – зустріч Патріарха Святослава в парафії Святих апостолів Петра і Павла;

11:00 – Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав;

13:00 – освячення і відкриття музею.

Запрошуємо всіх охочих на спільну молитву з нашим Патріархом!

 

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *