Львів’янам презентували проект “Чисте місто”

Нещодавно в головному корпусі Національного університету “Львівська політехніка” відбулося представлення екологічної ініціативи “Чисте місто” та пілотного еко-проекту “ПолітехЕко”. Ідея проектів скерована на сортування відходів у Львові та “Львівській політехніці”.

“На жаль, мало хто з українців знає, що 600-700 т відходів місто створює щодня, а лише 5% відходів в Україні сортується і йде на переробку. Однак в України є колосальний потенціал (тобто є до чого прагнути), оскільки 80-90% відходів сортується і переробляється у європейських країнах. Наша мета — це допомогти освітнім, культурним та іншим закладам Львова, а також парафіям та багатьом іншим організувати в себе сортування відходів. Крім того, ми ‎вчимо сортувати відходи через екотренінги для дітей, учнів, студентів, вчителів, батьків і дорослих та допомагаємо із здачею вторсировини на переробку”, — розповідає координатор львівського проекту “Екологічна ініціатива “Чисте місто”, а також Координатор соціальної ініціативи “Хтось не зробить!” при Патріаршій комісії у справах молоді УГКЦ Олег Котис.

Як повідомляє Олег Котис, основна ідея полягає у тому, що потрібно сортувати і переробляти відходи та менше створювати відходи вдома і в місті, тобто наближатись до створення нульових відходів.

За його словами, все почалося з фестивалю “Вітер На-Дії”, “Дитячого Форуму видавців”, фестивалю “Святкуймо Воскресіння разом” та багатьох інших молодіжних масових заходів, тренінгів та дискусійних зустрічей.

Варто зауважити, що основні ініціатори проекту “Чисте місто” — Соціальна ініціатива УГКЦ “Хтось не зробить”, Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ, медіа-хаб “Твоє місто”, ініціатива “Зелена коробка”. Партнери проекту: Львівська обласна бібліотека для дітей, Львівська міська рада (управління освіти), Навчально-методичний освітній центр Львова, НУ “Львівська політехніка” та спільнота взаємодопомоги “Оселя”.

Додамо, що організатори та партнери проекту закликають долучатися до цієї ініціативи небайдужих львів’ян для збереження чистого міста.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *