У Бахмуті з’явилася Алея Сакур

2 травня 2018 року з метою зміцнення дружніх взаємовідносин і співробітництва між Україною та Японією, за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі, першого заступника голови Донецької ОДА Євгена Вілінського, місцевої влади, молоді, громадськості і мешканців Бахмуту, на площі Свободи  висадили Алею Сакур.

Цьогоріч виповнюється 26 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною. Оскільки сакура є символом Японії, у 2017 році Посольство Японії під егідою «Року Японії в Україні» започаткувало кампанію із висадження дерев сакури по всій території України, щоб якомога більше українців мали змогу насолодитися їх красою.

«Сакура – не тільки символ Японії, а й символ плідної співпраці, допомоги та дружби між Україною та Японією», – зазначив заходу Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі.

Перший заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Євген Вілінський зазначив, що проведення таких акцій перш за все – прояв Українців до бережливого ставлення до традицій інших країн, а перший заступник Бахмутського міського голови Тетяна Савченко у своїй промові наголосила на тому, що завдяки співпраці з урядом Японії Бахмут реалізував багато гарних ініціатив.

Після вітань почесних гостей свята присутні встановили пам’ятну табличку «Алеї Сакур» та висадили символи Японії – дерева Сакури на центральній площі міста.

Наприкінці заходу гості отримали від громади Бахмуту пам’ятні подарунки та виразили надію на подальшу співпрацю.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *