Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 10 травня 2018 року

Павло Жебрівський привітав мирноградських ветеранів та дітей війни з Днем перемоги

9 травня,  на честь Дня Перемоги голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у Мирнограді привітав ветеранів та дітей війни. У своїй промові він зазначив, що найважливішою віхою в історії людства стала перемога над нацизмом, яку вдалося здобути спільними зусиллями країн-учасниць антигітлерівської коаліції. Це вагомий вклад у спільну перемогу не тільки Радянського Союзу, а й України як тодішньої його республіки.

Він також зробив акцент на сучасному військовому стані нашої держави, значущості перемоги для українців та висловив теплі побажання ветеранам Другої світової.

У Мирнограді розпочався мотокрос Мирноград-Покровськ

Традиційно 9 травня в Мирнограді розпочався Чемпіонат України з мотокросу Мирноград-Покровськ. Цього року він присвячений Дню пам’яті та примирення. Участь у змаганнях брали спортсмени майже зі всієї території  України, зокрема Києва, Дніпра, Полтави, Кропивницького, Краматорська та багатьох інших міст.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський привітав присутніх, побажав  учасникам – безкомпромісної боротьби й гучних перемог, а глядачам – яскравого видовища та позитивних емоцій.

Донеччина приєдналась до Всеукраїнської акції «Перша хвилина миру»

У краматорському «Сквері Героїв» з нагоди Дня пам’яті та примирення відбулась  Всеукраїнська акція «Перша хвилина миру». У заході взяли участь представники обласної та місцевої влади, військовослужбовці, заступник голови облдержадміністрації Сергій Добряк, громадськість та мешканці міста.

Також у ході заходу відбувся міжконфесійний молебен за загиблими воїнами з часів Другої Світової Війни до наших днів. По закінченню акції, учасники залишили біля “вічного вогню” лампадки зі свічками на честь Героїв України, які поклали своє життя заради миру на рідній землі.

Всеукраїнська олімпіада школярів з грецької художньої творчості

На базі спеціалізованої школи з поглибленим вивченням новогрецької мови № 46 смт. Старий Крим відбулася XX Всеукраїнська олімпіада школярів з грецької художньої творчості. У ювілейній олімпіаді взяли участь близько 400 дітей із Маріуполя, Києва, Запоріжжя, Мелітополя, Волновахи, Сартани, Старого Криму, а також районів Донецької області: Нікольського, Волноваського, Мангушського. Організатором заходу виступила Федерація грецьких товариств України за фінансової підтримки Благодійної організації «Фонд Бумбураса» та Фонду «Анастасіос Г. Левентіс».

Учні художньої школи Краматорська взяли участь у заочному турі олімпіади в номінації «Образотворче мистецтво». Теми для малюнків – казки та міфи Греції, прадавня Троя.

У Дружківці біля нового обеліску загиблим українським героям запалав вогонь пам’яті

У пам’ятні травневі дні, коли вся Україна відзначає 73-тю річницю Перемоги, в українській Дружківці біля нового обеліску загиблим українським героям запалав вогонь пам’яті.

9 травня поблизу міського комісаріату за участю керівництва міста, представників депутатського корпусу, мужніх учасників бойових дій на Донбасі, героїчних ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та всіх, хто береже у своєму серці пам’ять про загиблих українських героїв відбулося урочисте відкриття пам’ятника всім, хто загинув за незалежність України.

У Слов’янську пройшов мітинг-реквієм, присвячений Дню Перемоги

Мітинг-реквієм відбувся біля пам’ятника двічі Герою Радянського Союзу Миколі Сімейка.

Керівники міста, депутати, молодь, жителі прийшли сюди вшанувати нині живих ветеранів війни та віддати данину всенародної подяки, вічної пам’яті загиблим за Україну.

У Слов’янську відбувся святковий концерт на честь Дня Перемоги

9 травня, до пам’ятників і обелісків, які «оживають» в цей день, щоб нагадати про подвиг і славу, приходили вдячні жителі міста. А до вечора вони зібралися на центральній площі.

Прийшли, щоб насолодитися святковим концертом, тематика якого, звичайно ж, була присвячена солдатам Перемоги.

Ветерани вшанували пам’ять загиблих Героїв у Святогірську

9 травня керівництво міської ради та голова Слов’янської міської організації ветеранів Леонід Васильчук, а також самі ветерани після мітингу-реквієм вирушили до Святогірська.

Усі учасники заходу ще раз згадали загиблих воїнів Другої світової війни, вшанували їх пам’ять хвилиною мочання та поклали квіти до Меморіалу Слави.

Після цього ветерани та депутат міської ради спустили вінок по річці Сіверський Донець в пам’ять про загиблих у боях за наш рідний край. Для ветеранів була організована прогулянка на річному катері.

У Бахмуті пройшло покладання квітів до Обеліску Слави з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

З метою гідного вшанування подвигу українського народу у Другій Світовій війні, увічнення пам’яті про загиблих воїнів та жертв 9 травня у Бахмуті відбулися заходи до 73-ї річниці Перемоги над нацизмом в Другій Світовій війні.

Жителі громади та гості міста, представники міської ради, воїни-інтернаціоналісти, ветерани збройних сил, праці та діти війни, а також представники підприємств і організацій міста, військовослужбовці, учнівська і студентська молодь взяли участь у заході, якій відбувся біля меморіалу «Обеліск Слави».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих у 1939-1945 роках та взяли участь у покладанні квітів до Вічного Вогню.

У БК «Український дім» привітали ветеранів та вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні

Свято для ветеранів почалося з порога БК «Український дім». Їм вручали квіти та листівки, грав оркестр. У концертному залі захід розпочався з хвилини мовчання – вшанували пам’ять загиблих у війні.

Привітали ветеранів перший заступник міського голови Михайло Когут, генеральний директор ММКІ Тарас Шевченко, генеральний директор МК «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі, народний депутат України від Радікальної партії Олега Ляшка Валерія Заружко та голова виконавчого комітету Радікальної партії Олега Ляшка Юрій Зінченко.

Слова привітань чергувалися з військовими піснями та мелодіями тих років, а також фрагментами з перших післявоєнних фільмів. Для колишніх фронтовиків подібний захід – це можливість зустрітися зі своїми бойовими товаришами та згадати воєнні роки.

У Маріуполі відбувся круглий стіл з представниками Міністерства закордонних справ Данії

Подолання наслідків збройного конфлікту і проекти розвитку Маріуполя та прилеглих селищ: у Фонді розвитку Маріуполя у форматі невимушеної бесіди представники міської влади, громадськості, поліції й прилеглих селищ обговорювали подальшу співпрацю з представниками Програм розвитку ООН.

Метою зустрічі стало підсумувати вже реалізовані проекти та намітити напрямки, які потребують особливої уваги міжнародних партнерів.

Представників Міністерства закордонних справ Данії цікавило, в яких умовах живуть люди на лінії розмежування, як міська влада долає наслідки збройного конфлікту, чого потребують жителі та з якими проблемами стикаються.

У Маріуполі відбувся бліц-турнір з шахів

У ПК «Молодіжний» пройшов бліц-турнір з шахів, присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Змагання зібрали найсильніших ветеранів міста.

Шахісти змагалися за швейцарською системою в 9 турів. Склад був настільки сильний, що передбачити переможця в кожній грі було складно. Боротьба йшла до останньої партії.

Переможець і призери були нагороджені медалями та грамотами управління з фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради.

Павло Жебрівський привітав мирноградських ветеранів та дітей війни з Днем перемоги

9 травня  на честь Дня Перемоги голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у Мирнограді привітав ветеранів та дітей війни. У своїй промові він зазначив, що найважливішою віхою в історії людства стала перемога над нацизмом, яку вдалося здобути спільними зусиллями країн-учасниць антигітлерівської коаліції. Це вагомий вклад у спільну перемогу не тільки Радянського Союзу, а й України як тодішньої його республіки.

Мітинг до Дня Перемоги над нацизмом у Селідове

Найбільшою скорботною подією XX століття, однією з найболючіших ран людства є Друга світова війна.

Вже 73 роки святкується День Перемоги над нацизмом. Чим далі відходять вогняні роки війни, тим величнішим постає перед новим поколінням героїчний подвиг ветеранів.

На центральній вулиці міста відбулася урочиста хода ветеранів і жителів міста, які несли в своїх руках фотографії своїх рідних – учасників Другої світової війни.

Концертна програма «На привалі» з нагоди Дня перемоги

У довічному боргу наше покоління перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.

Все менше залишається їх в життєвому строю. Їхні груди вкриті медалями, на скронях – сивина. Але вони пам’ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

Хвилюючий ранковий мітинг ввечері змінила святкова концертна програма «На привалі», яка пройшла на центральній площі міста.

Більше десятка музичних і танцювальних номерів, присвячених воєнній тематиці, показали маленькі і дорослі артисти.

Пам’ятні заходи в Авдіївці з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Пам’ятні заходи з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройшли по всій Україні. Пам’ять про полеглих та тих, хто вижив у горнилі найстрашнішої війни, вшанували у місті.

Урочисті мітинги відбулися біля братських могил у сквері залізничників, біля школи № 4 та на меморіалі землякам льотчикам-авдіївцям. Зі словами вдячності ветеранам та привітаннями з нагоди свята до авдіївців звернулися керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки, полковник Павло Малихін, перший заступник керівника ВЦА полковник юстиції Володимир Рекшинський, заступник керівника ВЦА Роман Шахов.

У Покровську провели круглий стіл для осіб з інвалідністю

У Покровській міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відбулося засідання круглого столу з нагоди Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю.

Метою була мобілізація зусиль та сприяння більш глибокому розумінню проблем, пов’язаних з інвалідністю, підтримка прав, гідності і благополуччя осіб з інвалідністю.

Такі зустрічі дають можливість налагодити контакт з особами з обмеженими можливостями, продемонструвати їм свою підтримку та допомогу, донести інформацію, яка їх цікавить, надати можливість поспілкуватись з людьми, які мають подібні проблеми.

У Мар’їнці відсвяткували День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У глядацькій залі районного Будинку культури відбувся святковий концерт «Грими набатом 45-й», присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Мешканців та гостей міста привітали творчими номерами колективи художньої самодіяльності.

Після закінчення святкової концертної програми пам’ять загиблих воїнів було вшановано покладанням квітів до Меморіалу.

У парковій зоні міста всі бажаючі мали змогу скуштувати смачну польову кашу, узвар та солодощі.

Книжкова виставка «Дорогами вогняних літ» у Мар’їнці

З нагоди відзначення Дня  пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Мар’їнська районна бібліотека організувала біля меморіалу загиблим воїнам книжкову виставку «Дорогами вогняних літ».

До уваги глядачів були представлені історичні та архівні документи про причини, перебіг та наслідки однієї з найбільших і найтрагічніших подій в історії українського народу ХХ століття – Другої світової війни.

Мітинг-пам’ять з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війни

Учасники урочистого заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали корзини квітів до меморіального комплексу.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *