Про соціальне служіння УГКЦ у часі війни читайте в новому номері журналу «Капелан»

Цими днями вийшов друком черговий номер журналу «Капелан», що є виданням Департаменту військового капеланства Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви. Новий випуск ознайомлює читача із соціальним служінням нашої Церкви в часі війни.

У цьому номері журналу «Капелан» говоримо про важливість підтримки родин загиблих військових, розповідаємо про Святвечір родин загиблих військових разом із Блаженнішим Святославом у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві та  ділимося історією пані Наталії Дубчак, військовослужбовця з майже 20-річним стажем і мами, яка втратила на війні свого старшого сина.

Вже понад чотири роки священики УГКЦ духовно опікуються пораненими військовими та медичними працівниками  військових госпіталів. Отець Віталій Воєца розповідає читачам про нові виклики військово-медичного капеланства, про роль священика в лікарнях та досвід спілкування з військовими і медиками.

Чи можливо поєднати військову професію і християнське покликання? Якими є перспективи християнського та військового виховання молоді? На ці питання відповідає військовий капелан УГКЦ отець Ростислав Височан.

«Наші військові потребують моральної, культурної, мистецької підтримки, часто просто психологічної розрядки. Тому в цьому загальному волонтерському русі, який зараз є в Україні, представники культури і мистецтва займають свою окрему велику нішу», – вважає співачка та скрипалька Оксана Стебельська. Пані Оксана розповідає про відвідини військових у зоні бойових дій та госпіталях, досвід військових паломництв та спільні проекти з Українською Греко-Католицькою Церквою.

Електронна версія нового випуску журналу «Капелан» та попередніх номерів доступна на сайті Департаменту.

Прес-центр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *