Факти корупції, виявлені під час перевірки КРУ (квітень – травень 2018 року) Київської клінічної лікарні на залізничному транспорті №1 Філії «Центр охорони здоров’я» ПАТ «Укрзалізниця»

Керує лікарнею з вересня 2017 року горе-лікар-бізнесмен Костя Короленко, на якого керівництвом УЗ було покладено обов’язки головного лікаря, а на в.о. головного лікаря покладено виконання обов’язків директора Філії «Центр охорони здоров’я» – в.о./в.о.

Під час перевірки КРУ встановлені масштабні порушення фінансової дисципліни на багатотисячні суми. Це і безпідставно оплачені рахунки на фізичних осіб – підприємців на суму біля 300 тисяч гривень. Це і завищення вартості придбання медикаментів при їх закупівлі у постачальників на суму 67 тисяч гривень. Це ігнорування розпоряджень самої філії «ЦОЗ ПАТ «УЗ» щодо проведення процедури публічних (тендерних) закупівель. Це і махінації з автотранспортом лікарні і інвентаризацією активів. Це і нарахування премій по 400% і 600% окремим «особливо» наближеним співробітникам лікарні. І ще багато чого…

І всі ці порушення куратори Кості Короленко хочуть «замилити» і скрити від людей і колективу лікарні!

І це на фоні того, що залізничники змушені й надалі доплачувати за медикаменти, витратні матеріали і процедури, які залізничні лікарні не в змозі забезпечити. Заробітна платня залізничних медиків на межі виживання. Й досі не прийнято Колективний договір, згідно якого медики ПАТ «УЗ» повинні стати на рівні інших працівників залізниці. Матеріально-технічний стан залишку залізничних лікарень жахливий. Йде цілеспрямована руйнація лікарень і підготовка до їх продажу через створення ПрАТ.

Нижче – фото окремих аркушів акту перевірки КРУ, який налічує більше 200 сторінок. І це тільки по одній лікарні!

Зупинимо корупцію разом!

ДЖЕРЕЛО

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *