Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 16 травня 2018 року

Павло Жебрівський взяв участь у відкритті Центру коворкінгу та економічних інновацій «Топ Плейс»

Очільник Донецької області Павло Жебрівський взяв участь у відкритті у Слов’янську Центру коворкінгу та економічних інновацій «Топ Плейс». Урочиста церемонія відбулася за участі заступника Адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та керівника Бюро USAID у справах країн Європи та Євразії Брока Бірмана, у присутності Спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера та Посла США в Україні Марі Йованович.

Брок Бірман оголосив про початок нової ініціативи USAID, у рамках якої протягом наступних п’яти років Україна має отримати американську допомогу вартістю 125 млн. дол. США для Донбасу та тих навколишніх регіонів, які відчули на собі вплив конфлікту – аби сприяти розвитку їх економіки та активнішій участі громадян у суспільному житті.

«Рятувальники Донеччини готові до будь-яких викликів», – Павло Жебрівський

У Лиманській громаді пройшли навчання з ліквідації низових лісових пожеж. Участь у навчаннях взяли підрозділи ДСНС, лісових господарств, Національної поліції та медичні бригади. Також участь у тактико-спеціальних навчаннях взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та начальник ГУ ДСНС України в Донецькій області Олексій Мігрін.

За легендою навчань, декілька груп туристів порушили правила поводження з вогнем, через що полум’я від вогнищ перекинулось на низову частину лісу. Також через вогонь почалась детонація вибухових пристроїв, які залишились у лісовому масиві внаслідок бойових дій. Усіма підрозділами, які брали участь у навчаннях, були проведені оперативні заходи з локалізації пожежі, розмінування території та госпіталізації постраждалих. Окрім звичних технічних засобів, для ліквідації умовної пожежі були залучені засоби аерофотозйомки та спецпотяг-цистерна для безперервної подачі води у важкодоступні частини лісу.

Очільник області високо оцінив професіоналізм рятувальників.

Нагородження переможців конкурсу «Добрій книзі та вчинку – достойну рекламу»

У дитячій центральній бібліотеці ім. О.С. Пушкіна відбулося урочисте нагородження переможців загальноміського конкурсу «Добрій книзі та вчинку – достойну рекламу», який був організований бібліотекою спільно з виконавчим комітетом Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України та Управлінням освіти Краматорської ради в рамках Всеукраїнського місячника Червоного Хреста та з нагоди 100-річчя Червоного Хреста України. У цьому році конкурс пройшов уже в сьоме в  тісній партнерській співпраці.

Підведення підсумків пройшло в теплій, дружній атмосфері. Перед гостями бібліотеки виступили вихованці театру-студії «Маскарад» Центру позашкільної роботи.

Огляд спеціалізованої техніки комунальних підприємств Дружківки

Всі охочі мешканці Дружківки мали можливість побачити техніку комунальних підприємств міста, за допомогою якої кожного дня наводиться порядок та чистота або яка задіяна при виникненні аварійних ситуацій.

На площі Молодіжній були представлені не тільки транспортні засоби підприємств, а й спеціалізована техніка, допоміжні інструменти для прибирання вулиць та дворових територій, робіт із забезпечення водопостачання та водовідведення, теплопостачання, утримання зелених насаджень та зовнішнього освітлення та інші.

Слов’янські спортсмени стали володарями бронзових нагород Чемпіонату України з вільної боротьби

У Миколаєві проходив Чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2003-2004 р. н., в якому взяли участь 540 борців з 22 областей України та Київ.

Слов’янські спортсмени, вихованці відділення вільної боротьби КПНЗ «Міська КДЮСШ» Кирило Шарапов та Гавриїл Нікітін за результатом виступу на змаганнях стали володарями бронзових нагород Чемпіонату України.

Чемпіонат України з кінного спорту серед юнаків та дітей

У місті Жашків Черкаської області проходив чемпіонат України з кінного спорту серед юніорів, юнаків та дітей, в якому взяли участь 50 вершників з регіонів України, з них 18 – категорія «діти», 26 вершників – категорія «юнаки» та 6 вершників – «юніори».

Донецьку область представляли слов’янці – учні відділення кінного спорту обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону.

За результатами змагань в категорії «діти», команда спортивної школи у складі Любомира Якімова, Капіталіни Адаменко та Софії Круглікової (тренер команди – Тверскова Світлана) посіла друге місце.

У Маріуполі відкрили багатофункціональний соціальний центр «Простір підтримки» Карітасу

Маріуполь було обрано одним з чотирьох міст України, в якому Карітас України, за підтримки Карітас Німеччини та Федерального міністерства з економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ), нещодавно розпочав роботу проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні».

У Маріуполі пройшли «Старти рум’яних»

У загальноосвітньому закладі № 26 відбулася мала спортивна олімпіада серед дошкільнят «Старти рум’яних» Приморського округу. Змагання вже традиційно проводяться в Маріуполі понад 15 років.

Учасники змагалися між собою в семи естафетах.

Маріупольський «Балаганчик» показав акторську майстерність

У Маріуполі пройшов відкритий показ зі сценічної мови і акторської майстерності дитячої театральної студії “Балаганчик”.

На ньому показали, як проходить заняття в студії, ряд вправ і етюдів. А старша група театральної студії “Балаганчик” показала уривок з повісті Чингіза Айтматова “Материнське поле”.

Міжнародний день сім’ї відзначили в Лимані

Гармонійно вписався в календар травневих свят Міжнародний день сім’ї, що відзначається одразу після свята Матері. Тож не дивно, що поєднавши такі добрі, чутливі свята місто отримало чудовий концерт.

У Центрі культури і дозвілля ім. Горького відбулись урочистості: багатодітні родини отримали вітання та подарунки.

У Родинському професійному ліцеї провели змагання з легкої атлетики та міні-футболу

У Родинському професійному ліцеї відбулися спортивні змагання у вправах з легкої атлетики та міні-футболу.

До участі в змаганнях було запрошено команду з ДНЗ «Білицький професійний ліцей». За результатами футбольного товариського матча перемогу з рахунком 5:1 вибороли учні РПЛ. У змаганнях з легкої атлетики сильнішою виявилася команда Білицького професійного ліцею. Переможці були нагороджені кубками та почесними грамотами.

У мар’їнському центрі “Вогник надії” відбувся захід «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі»

У центрі комплексної реабілітації для  осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю «Вогник надії» відбувся захід з соціально-культурної реабілітації  – усний журнал «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі» з  нагоди відзначення Дня вишиванки.

Метою такого заходу є формування у дітей з особливими потребами поняття про культуру одягу, розширення уявлення про українську вишиванку й народний костюм, виклик у дітей інтересу до українського народного одягу як складової частини духовної культури українців, а також виховування у дітей любові до українського мистецтва та шанобливого ставлення до національних традицій.

Виставка-інсталяція «Ми пізнаємо Європу» в Добропільському районі

У 2018 році День Європи в Україні припадає на 19 травня.

З нагоди цієї події в центральній бібліотеці Добропільського району організована виставка-інсталяція «Ми пізнаємо Європу», на якій представлено книги та періодичні матеріали про Євросоюз, його історію та сьогодення, а також висвітлено шлях України до євроінтеграції. У сільських бібліотеках оформлено інформаційну розкладку «Європа – континент миру, «Багатолика Європа», «Україна – європейська держава».

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *