На Луганщині сільгосппідприємства впроваджують новітні технології У …

На Луганщині сільгосппідприємства впроваджують новітні технології

У рамках проведення роз’яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства фахівці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали Троїцький, Попаснянський, Новоайдарський та Станично-Луганський райони.

Вони зустрічалися з представниками сільгосппідприємств, головами сільських рад та органів місцевого самоврядування, а також з мешканцями цих районів.

Під час зустріч фахівці роз’яснювали присутнім умови дії державної та обласної програм, які допоможуть поступово реформувати сільське господарство та підтримати фермерів.

Також обговорювалися питання розвитку сільськогосподарської кооперації, підтримки фермерських господарств, зокрема, за програмою здешевлення кредитів, компенсацією частини вартості придбаного насіння (80%) тощо.

Разом з тим, під час робочих поїздок у райони області були відвідані провідні сільські підприємства, які активно розвиваються та впроваджують в роботу новітні технології.

Наприклад, у Троїцькому районі учасники ознайомилися з підприємством ПСП АФ «Привілля». Директор агрофірми розповів подальші перспективи розвитку підприємства. Так, наприкінці червня планується відкрити міні молокозавод за передовими технологіями, який буде відповідати стандартам НАССР.

У Новоайдарському районі своїм досвідом у створені кооперативу поділилось керівництво сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Ай-Дар». Зараз вони впроваджують виробництво та реалізацію молочної продукції.

Також було оглянуто найсучаснішу свинотоварну ферму ТОВ «Сфера», де встановлено італійську систему кормороздачі, автоматичне обладнання голландського виробництва, клімат-контроль здійснюється завдяки німецьким приладам.

«Бажання аграріїв розвиватися і допомога держави у цьому напрямі дасть поштовх та послугує гарним прикладом для усіх бажаючих займатися сільським господарством», – підсумувала під час робочих поїздок директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *