ООС: зведені дані – 21 травня 2018

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії зіткнення залишалася без змін.

Бойовики окупаційних адміністрацій РФ продовжували активно порушувати режим тиші, застосовуючи по оборонних укріпленнях Українських захисників важкі види озброєння. Також, як повідомлялося, вчора зранку російсько-терористичні війська здійснили мінометний обстріл н.п. Зайцеве.

Загалом протягом минулої доби, 20 травня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 55 прицільних обстрілів.

Ворог випустив по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил 20 снарядів з РСЗВ БМ-21 «Град», здійснив 6 пострілів з танку, 80 – з артилерії калібру 122 мм, також наші захисники нарахували близько 130 розривів від мінометних мін 120 калібру, та близько 70 – від мін калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, а також придушення ворожої вогневої активності, наші військові понад 20 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння.

Внаслідок бойових дій протягом минулої доби поранених серед наших Українських захисників немає.

Луганський напрямок

Протягом 20 травня зафіксовано 10 прицільних ворожих обстрілів.

З боку окупованої Горлівки вчора з 05:00 ранку, протягом 40 хвилин, бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили 10 пострілів з артилерії калібру 122 мм по захисникам Зайцевого та вели мінометний обстріл з калібру 120 мм.

У цей же час російсько-терористичні війська випустили близько 30 мін калібру 120 мм по самому смт Зайцеве.

На щастя, постраждалих серед цивільного населення немає. Проте, по вул. Вернадського окупанти зруйнували один, та пошкодили два будинки.

Обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм протягом минулої доби також зафіксовано по наших оборонних позиціях в районі н.п. Залізне, Шуми, Троїцьке та Луганське. Окрім цього, противник вів провокаційні обстріли з піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 45 ворожих прицільних обстрілів.

Як повідомлялося, з опівночі, протягом години, противник здійснив 58 пострілів з артилерії калібру 122 мм по нашим оборонцям Новотроїцького. Обстріл ворог вів з боку окупованого Докучаєвська.

Вже ввечері, після 19:00, на Приморській ділянці нашої оборони, противник знову відкрив вогонь з артилерії калібру 122 мм. З боку окупованого села Заїченко ворог здійснив 12 артилерійських пострілів по захисникам Водяного.

О 05:20 ранку, протягом 40 хвилин, російсько-окупаційні війська випустили 20 реактивних снарядів з РСЗВ БМ-21 «Град» та 10 мін 120-го калібру по нашим захисникам Авдіївки. Обстріл вівся з боку окупованого міста Ясинувата.

Після 20:00 окупанти здійснили по оборонцям Авдіївки ще й 6 пострілів з танку.

Востаннє РСЗВ БМ-21 «Град» ворог застосовував по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил 16 травня також по захисникам Авдіївки.

Протягом 20 травня з мінометів калібрів 120 та 82 мм ворог активно вів обстріли в районі Миколаївки, Авдіївки, Пісків, та тричі – по захисникам Широкиного.

Застосовуючи піхотне озброєння бойовики російсько-окупаційних військ неодноразово вели провокаційний вогонь по оборонцям Водяного, Широкиного, Гнутового, Пісків, Павлополя, Верхньоторецького, Красногорівки, Невельського, Ломакіного та Мар’їнки.

Ввечері в районі Павлополя зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером.

Ситуація на лінії зіткнення на сьогодні, 21 травня

З опівночі, станом на 09:00, вже зафіксовано 12 прицільних ворожих обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Зокрема, вночі та зранку ворог вів обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм по оборонцям Троїцького, Водяного, та двічі – по захисниках Залізного. Наші військові нарахували розриви понад 30 мін.

Провокаційний вогонь з гранатометів та стрілецької зброї противник вів в бік опорних пунктів Українських захисників поблизу н.п. Гнутове, Водяне, Павлопіль, Широкине та Піски. По оборонцям Гнутового та Водяного зафіксовано ворожий вогонь з озброєння БМП.

Підрозділи Об’єднаних сил вміло ведуть активну оборону. Внаслідок ворожих обстрілів втрат немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує приховувати факти участі російських військовослужбовців у бойових діях у складі з’єднань і частин т.зв. 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ.

Зокрема, т.зв. військовослужбовці однієї з частин 1 АК окупантів стали свідками прихованого поховання на місці колишнього скотомогильника, загиблих і померлих від ран громадян Росії, які раніше проходили т.зв. службу у їх підрозділі.

Зарахування командуванням частини цих приховано похованих до списків дезертирів та осіб, які самовільно залишили місце служби, викликало обурення у багатьох бойовиків російсько-окупаційних військ. Внаслідок дій ватажків окупантів, сім’ям похованих таким чином т.зв. військовослужбовців не повідомлялось про їх загибель, і відповідні виплати не нараховувались.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *