Павло Жебрівський терміново прибув до Торецького Центру дитячої соціально-психологічної реабілітації

21 травня вранці, біля 6:20, відбувся обстріл Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Торецька. Поблизу будівлі розірвалася міна, внаслідок чого вибило шибки. Постраждалих немає. Евакуйовано 34 дитини віком від 3 до 17 років, 7 дітей забрали батьки, 27 розміщені в Торецькій лікарні. З ними працюють психологи та оцінюють їхній стан як задовільний.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський відвідав Торецький Центр дитячої соціально-психологічної реабілітації. Він зазначив, що малечу забезпечать усім необхідним.

«Дав завдання привезти генератор, щоб за потреби забезпечити лікарню електрикою. Говорив з головним лікарем. Діти будуть у медичному закладі доти, доки не стабілізується ситуація», – сказав керівник Донецької ВЦА.

Нагадаємо, що триває обстріл околиць Торецька. Пошкоджені три будинки в Південному та перебитий газогін низького тиску, дві вулиці залишаються без газопостачання.

У Залізному мінами пошкоджено будинок та перебиті лінії електропостачання, внаслідок чого близько 10 тисяч абонентів знаходяться без електрики. Але там вже працюють ремонтні бригади. Обіцяють усе відновити в найкоротші строки.

Павло Жебрівський також додав, що Збройні Сили України мають стійкі позиції та потужну силу, яка може протистояти проросійським наймитам.

«Скільки б не намагалися проросійські наймити похитнути нашу оборону, це їм не вдасться: наші військові міцно тримаються, хоч за сьогодні, на жаль, маємо серед них поранених», – наголосив голова Донецької облдержадміністрації.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *