Розбудова кіберщита від гібридних агресій – одне з ключових питань для національної консолідації та міжнародної взаємодії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов привітав організаторів і учасників ХХ Міжнародної науково-практичної конференції «Безпека інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

«Цей ювілейний міжнародний форум вкотре має продемонструвати консолідацію зусиль державних інституцій, наукової та фахової спільноти в розбудові безпекового комунікаційного простору України», – йдеться у привітанні.

На переконання Секретаря РНБО України, ефективна система протидії кібератакам, кіберзлочинності, кібертероризму, активний розвиток державного контуру кіберзахисту та його масштабування на всю критичну інфраструктуру країни, розбудова кіберщита від гібридних агресій – одні із ключових питань для національної консолідації та міжнародної взаємодії.

Саме тому, зазначив він, першим на порядку денному Конференції є питання практичної реалізації Закону України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», який нещодавно набув чинності.

О. Турчинов нагадав, що цим законом закріплено фундаментальні принципи захисту національних інтересів України в кіберпросторі та гарантії кібербезпеки громадян і бізнесу, визначено основні вектори розбудови національної системи кібербезпеки, та закладено практичні механізми приватно-державної взаємодії для її реалізації.

Секретар РНБО України висловив переконання, що під час Конференції відбудеться конструктивний діалог, за підсумками якого ухвалюватимуться дієві практичні рішення.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *