У Коломийській єпархії вшанували п’яту річницю з дня смерті владики Миколи (Сімкайла)

21 травня 2018 року виповнюється п’ята річниця з дня смерті владики Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Миколи (Сімкайла). Його знали і шанували далеко за межами Прикарпаття, адже прикладом свого життя владика показав як потрібно служити Богові й народу. Про душпастирство й особистість покійного архиєрея, який відважився піти на служіння Богові у важкі часи підпілля в Коломиї згадують й досі…

У головному храмі єпархії: катедральному соборі Преображення Христового Митрополит Івано-Франківський  Володимир (Війтишин) та Єпископ Коломийський Василій (Івасюк) у співслужінні з численним духовенством очолили заупокійну Літургію. Спільно помолитися на богослужіння прийшли представники влади, друзі та знайомі владики і ті, для кого він був духовним наставником.

У своєму слові Митрополит Володимир пригадав про архипастирське служіння світлої пам’яті владики Миколая. «Праця преосвященного владики була надто важкою. Пам’ятаємо його в часи підпілля, повстання Церкви і її відродження. З самих початків отець Микола, а згодом єпископ утверджував віру Христову довкола себе», –  сказав владика Володимир.

Опісля Літургії біля могили архиєрея було відслужено поминальну Панахиду, під час якої священнослужителі разом з вірянами помолились за упокій душі владики Миколая.

Наостанок владика Василій додав: «Владика Миколай завжди був великим патріотом рідної землі. Він дбав про Коломию та єпархію. Свідченням того є збудований за його старанням найбільший у Західній Україні катедральний собор Преображення Христового. Правду кажуть, що люди йдуть, а діла залишаються…»

 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kolugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *