Україна цінує підтримку Естонії у нашій боротьбі за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність – Президент




Президент України Петро Порошенко наголошує, що відносини між Естонією і Україною мають безпрецедентно високий і гарний рівень. «Про це свідчить, і ми дуже дякуємо за це, принципова позиція Естонії у підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Це  було продемонстровано з перших днів незаконної анексії Криму, з перших днів агресії Російської Федерації на Сході нашої держави», – підкреслив Петро Порошенко під час спільної з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд зустрічі з представниками ЗМІ.

Глава держави відзначив принципову позицію Естонії з перших днів агресії Росії проти України в Раді Європейського Союзу, підтримку в міжнародних організаціях, в тому числі і в ООН. «Естонія була співавтором і підтримала всі резолюції, які стосувалися Криму та російської агресії», – зауважив він.

«Ми надзвичайно вдячні Вам, пані Президент, і всьому естонському народу за принципову і тверду позицію», – сказав Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що в ході нинішнього візиту до України Керсті Кальюлайд відвідає Донбас. «Я хочу подякувати пані Президенту, за те що вона є першим Президентом, який у програмі свого візиту, за нашим запрошенням, прийняла рішення відвідати Донбас, зустрітися з українськими воїнами та мешканцями, які проживають  на  звільненій території, з тимчасово переміщеними особами для  того, щоб на власні очі переконатися, як розвивається  ситуація на лінії зіткнення, і які кроки нам потрібно вжити для підвищення безпеки, зупинення війни і бойових дій з боку Російської Федерації і для скоординованих зусиль для отримання миру», – наголосив Петро Порошенко.

«Сьогодні я хочу висловити підтримку усім українцям в їх боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї країни», – сказала, в свою чергу, Керсті Кальюлайд.

Президент Естонії підкреслила, що незаконна анексія Криму та російська окупація на Сході України має бути зупинена і ситуація має бути повернута в рамки міжнародного права. При цьому вона наголосила, що російська агресія проти України є гуманітарним викликом для всієї Європи.

Президент Естонії повідомила, що збирається відвідати Схід України, а саме лінію розмежування та особисто ознайомитися із ситуацією на Донбасі. При цьому вона наголосила, що «це не заморожений конфлікт, а гаряче протистояння», яке своїми гуманітарними наслідками загрожує усій Європі і «Європа має приділяти цьому велику увагу».

 «Я також хочу подякувати естонським громадським організаціям, які допомагають українцям в Криму і на Сході України», – сказала Керсті Кальюлайд. При цьому вона зазначила, що завдяки багатьом естонським неурядовим організаціям вдалося зрозуміти ситуацію в Україні вже від самого початку агресії у 2014 році.

ф

Зустріч Президента України з Президентом Естонської Республіки

22 травня 2018 року – 11:56


























































































































ф

Зустріч Президента України з Президентом Естонської Республіки

22 травня 2018 року – 11:56

















































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *