Священики Лондонської єпархії Пресвятої Родини відбули свої річні реколекції

У днях 21-24 травня 2018 р. священики Лондонської єпархії Пресвятої Родини відбули свої річні реколекції у венедиктинському монастирі Belmont Abbey у місцевості Герфорд (Англія). Їх проповідував Єпарх, Владика Гліб Лончина, на тему найновішого листа Папи Франциска, Gaudete et exsultate – Радійте і веселіться, про покликання до святости в нинішньому світі. Святість – це найважливіша справа нашого життя, те, що єднає нас з вічністю, бо людина покликана бути святою, тобто бути з Богом, завжди шукати Господа, «бути правдивою людиною», як любив повторювати покійний Блаженніший Любомир.



Зображення 1 / 4

Назад

Вперед

Використовуйте клавіші для перегляду

Священиків на реколекціях було дванадцять. Були дві науки на день, третя – проповідь. Крім Божественної Літургії, отці служили VI час і вечірню.

Вечорами отці сходилися, щоб довідатись про нові європейські правила щодо охорони особистих даних людей, які ввійшли в силу 25 травня, та обговорювали поточні парафіяльні та єпархіяльні справи. 

На Службі Божій у вівторок, 22 травня, Владика вручив о. Ярославу Роєві подячну грамоту для парафії Покрова в Галіфаксі (яка збирається продати свій церковний будинок) за те, що вони подарували церкві св. Володимира у Ковентрі свій іконостас.

Як щороку, отці з Владикою пішли й на монастирський цвинтар, де похований ієромонах Давриґ Гарріс, який часто приїздив до нашої парафії у Ґлостері і був приятелем наших душпастирів і вірних. Отці відспівали панахиду за нього і за всіх, що там поховані.

По закінченні реколекцій священики відбули соборчик у п’ятницю.

Департамент інформації УГКЦ

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *