Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 05 червня 2018 року

Створення «Соціальних офісів» в Донецькій області

Період реформування системи соціального захисту населення пов’язаний з впровадженням нових моделей надання соціальних послуг. Однією з таких моделей є реалізація в області проекту по створенню «Соціальних офісів».

Створення «Соціальних офісів» пов’язано передусім з необхідністю переходу від застарілої моделі надання соціальних послуг та нагальною необхідністю покращення їх якості, що дозволить в єдиному просторі зручно вирішувати усі питання, зокрема, щодо призначення та виплати соціальних пільг, допомог, субсидій, компенсації соціальних послуг та забезпечить сприятливі умови в обслуговуванні для людей з обмеженими фізичними можливостями.

У роботі «Соціального офісу» максимально застосовуються можливості сучасних інформаційних технологій – електронна система управління чергою, формування єдиних баз звернень, використання можливостей дистанційного доступу до інформації тощо. Проте унікальність цього проекту полягає не тільки в технічних, але й в організаційних рішеннях, адже «Соціальний офіс» покликаний створити максимально сприятливий для швидкого вирішення проблем громадян клімат, спростити процедури отримання необхідних документів.

Орієнтовна кількість отримувачів соціальних послуг в області – понад 1,3 млн. осіб.

У Краматорську відкрито гуртожиток для ВПО

Сьогодні у Краматорську відбулося урочисте відкриття після реконструкції гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб, у якому взяли участь керівник Програм Співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський та Краматорський міський голова Андрій Панков. В результаті реконструкції влаштовано 32 квартири (25 – однокімнатних та 7 – двокімнатних). Під час реконструкції були проведені оздоблювальні роботи, встановлені пластикові двері та вікна, придбано меблі з побутовою технікою, встановлено сантехніку та змонтовано систему теплопостачання. Кошторисна вартість проекту склала  2 024 тис. євро, з яких грант ЄС – 1 819 тис. євро, а співфінансування місцевого бюджету Краматорська – 205 тис. євро.

Керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський подякував міжнародним партнерам за підтримку України під час російської агресії та наголосив, що в рамках даного проекту передбачено забезпечення комфортабельним житлом внутрішньо переміщених осіб і жителів Краматорська, які постраждали від конфлікту, шляхом реконструкції 3-х гуртожитків.

У  гуртожитку буде розміщено 95 внутрішньо переміщених осіб, які найбільш вразливі (середньомісячний сукупний дохід сім’ї за попередні шість місяців, менший від прожиткового мінімуму на сім’ю в розрахунку на місяць): 11 – осіб інвалідів, 14 – осіб похилого віку, 31 дитина тощо.

Юріс Пойканс: Ми дуже раді допомогти Україні у боротьбі за цілісність

Сьогодні у Краматорську пройшла прес-конференція за участю голови облдержадміністрації Павла Жебрівського, заступника командувача Нацгвардії України по роботі з особовим складом Ярослава Сподара, Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса, Головного капелана Національних Збройних сил Латвійської Республіки Елмарса Плявіньша.

Також латвійська делегація передала гуманітарну допомогу для мешканців Донеччини, яку доставлять за призначенням представники Національної гвардії України.

Міні міс «Фіруза»-2018

У клубі східного танцю «Фіруза», керівник якого С. Бордюгова, президент клубу О. Гірман, на базі МПК ім. Леоніда Бикова відбулася конкурсна програма «Міні міс «Фіруза»-2018». У ній взяли участь 25 вихованок клубу, які влаштували яскраве феєричне шоу.

У Краматорську розпочинають роботи з капітального ремонту вул. Тріумфальної

Цього тижня на одній з найстаріших вулиць міста розпочато демонтаж вуличного освітлення. Наступний етап, який має стартувати вже сьогодні, 5 червня, – видалення дерев. Після цього робочі розпочнуть капітальний ремонт дорожнього покриття проїжджої частини та тротуарів.

Загалом, після капітального ремонту вулиця Тріумфальна матиме нове світлодіодне освітлення проїжджої частини, пішохідної зони та облаштованої велодоріжки, відновлені зливові канали та нові зелені насадження.

Відбувся кіноурок до 65-ї річниці Норильського повстання

У лютому 2018 року між Слов’янською міською радою та Громадською організацією “Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання “Студентське братство” було підписано Угоду про співпрацю.

В рамках цієї угоди, за ініціативи Всеукраїнського молодіжного громадського об’єднання «Студентське братство», при підтримці департаменту освіти Донецької ОДА, відділу освіти Слов’янської міської ради у ЗОШ №15 відбулась презентація документального фільму «Загадка Норильського повстання». Активісти студентського братства присвятили кінопоказ до 65 річниці Норильського Повстання та до Дня Героїв.

Вітаємо Артура Ромащенко з золотим трофеєм

У м. Київ проходив міжнародний турнір з кікбоксингу, присвячений Дню Києва, участь в якому взяли близько 700 спортсменів з України, Марокко та Молдови.

Артур Ромащенко – спортсмен бійцівського клубу «Тріада», під керівництвом Андрія Безуглого також взяв участь у цьому турнірі та виборов золоту медаль у розділі «фул-контакт», вагова категорія 63,5 кг.

У Слов’янську на чемпіонаті змагались «Юні Самураї»

У спортивній залі комплексної дитячо-юнацької спортивної школи відбувся Відкритий чемпіонат м. Слов’янська з дзюдо «ЮНИЙ САМУРАЙ – 2018» серед юнаків 2007-2010 р.н. та дівчат 2007-2008 р.н.

У змаганнях взяли участь 12 команд (150 дзюдоїстів), які представляли команди міст та районів Донецької і Луганської областей.

Спортсмени змагалися як у командній, так і в особистій першості.

Вихованець Дружківської ДЮСШ завоював золото на престижному європейському турнірі

Вихованець Дружківської ДЮСШ Андрій Гарбар завоював золото на престижному європейському турнірі з тхеквондо в Пловдиві (Болгарія). Три бої закінчив достроково.

Швейцарія надала маріупольцям сучасне медичне обладнання

МТМО здоров’я жінки та дитини отримало гуманітарну допомогу у вигляді нового медичного обладнання на суму 150 тисяч євро. Його надало Посольство Швейцарії. Таку допомогу установа отримує другий раз.

Медичне обладнання привезла швейцарська делегація, в складі якої був голова офісу Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш. Заступник міського голови Ксенія Сухова подякувала гостям за надану допомогу та наголосила на важливості співпраці міжнародних організацій та Маріуполя.

Маріупольський міський центр зайнятості організував міні-ярмарки вакансій

Фахівці Маріупольського міського центру зайнятості організували міні-ярмарки вакансій для підприємців. Людям, які шукають роботу, були представлені вакансії начальника дільниці з обслуговування ліфтів, електромеханіка з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтера з ремонту та монтажу кабельних ліній, кухаря, помічника кухаря, офіціанта, мийника посуду та продавця продовольчих товарів. Ці професії користуються великим попитом на ринку праці, тому роботодавці, у разі наявності відповідних вакансій, невідкладно звертаються до служби зайнятості.

Представники роботодавців презентували свої вакансії шукачам роботи, розповіли про умови праці та рівень заробітної плати, відповіли на всі запитання претендентів на роботу. За результатами проведених минулого тижня міні-ярмарків вакансій безпосередньо на підприємства для детальної співбесіди було направлено 15 осіб.

Молодь в Маріуполі провела екологічну акцію

Активна молодь Маріуполя приєдналася до святкування Всесвітнього дня навколишнього середовища і вийшла на масштабний суботник. Сьогодні студенти ПДТУ очищають від сміття ділянку пляжу по Приморському бульвару і територію біля будинків  по вул. Гранітній. Екологічна акція проходить з ініціативи ОС «Зелений центр Метінвест».

У Мар’їнському РЦДЮТ відбулася вистава Київського театру “Арсенал”

У Мар’їнському районному Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося яскраве дійство. За сприяння ГО «Місія зі збереження культурної спадщини етноспільнот України «Скрижалі» в Мар’їнський РЦДЮТ завітав Київський театр «Арсенал» з неймовірно цікавою виставою «Солдат і змія, та старе огниво».

Юні відвідувачі шкільного табору провели цікавий день в молодіжному центрі “Вікторія” м. Мар’їнка

До молодіжного центру «Вікторія» Мар’їнського районного будинку культури завітали учні Мар’їнської ЗОШ №2 – відвідувачі літнього шкільного табору.

До уваги юних мар’їнців були представлені мультфільми «Фіксики» та «Моана», а також ігрові програми в дитячій кімнаті та анкетування.

Діти із задоволенням дивилися мультфільми, приймали участь у іграх та отримали від такого яскравого дня приємні враження та позитивні емоції.

Відкриття Курахівського військово-патріотичного табору “Хвиля”

На базі відпочинку «Хвиля» у м. Курахове (Курахівське водосховище) відбулося відкриття військово-патріотичного табору з туристичною направленістю.

Основною метою табору є національно-патріотичне, духовне та культурне виховання дітей. Протягом зміни діти будуть вчитися різним навичкам, проявляти свої найкращі вміння із спортивно-туристичних напрямків, стрільби із лука, розпалювання вогнища, збір та розбір палаток та надання першої медичної допомоги.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *