60% людей, які проживають на окупованій території, хочуть жити в Україні



«Наші дані говорять про те, що 60% людей на окупованих територіях хочуть повернутися в Україну, 20% – бояться перехідного періоду, а ще 20% – хочуть в Росію. В України ніколи не було інших варіантів – окрім як захищати саму себе. Мова йде про життя і цілісність нашого народу. Про стратегію реінтеграції і деокупації Донбасу ми говоримо вже декілька місяців. І базується вона на одній простій думці – українське суспільство чітко розуміє, що окупований Донбас – це Україна, його жителі – це українці. І нам треба піклуватися про це, а не відгороджуватися стіною», – заявив Арсен Аваков.
Міністр представив стратегію реінтеграції і деокупації Донбасу. За словами Арсена Авакова, «механізм поступових кроків» – це один із варіантів вирішення ситуації в рамках миротворчої місії. «Розглянемо «механізм поступових кроків» на прикладі окупованого району міста Горлівки. Наприклад, з міста Горлівка, виводяться всі банд формування, туди заходять українські прикордонники разом з миротворцями, стають на кордоні району, а також представник юстиції України. Він оголошує за українськими законами вибори в місцеві ради. І ми маємо отримати українську владу на місцях. Ніяких виборів під прицілом, тільки присутність блакитних шоломів та українських поліцейських сил. Після цього починається друга фаза – фаза відновлення якості життя на окупованих територіях. Відновлення нормальної освіти, громадянських прав, документів, відновлення інфраструктури», – пояснив міністр внутрішніх справ.
Арсен Аваков наголосив, що як тільки Україна поверне території, відразу буде вирішувати питання екологічної катастрофи та гуманітарного розмінування на місцях. «Ми повинні будемо негайно позбутися екологічних ризиків і розмінувати всі території. Велика кількість шахт на Донбасі затоплені і це становить катастрофу не лише для України, але й для всього світу», – сказав він.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *