Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 12 червня 2018 року

У кімнаті підлітків «Факел» пройшла пізнавальна екологічна гра «Дивовижний світ природи»

У кімнаті підлітків «Факел» пройшла пізнавальна екологічна гра «Дивовижний світ природи» до Всесвітнього дня охорони довкілля. У заході взяли участь вихованці кімнати підлітків та запрошені діти зі шкільних таборів ОШ №2 та №3.

Метою заходу було залучення дітей до екологічних проблем довкілля, формування знань про природу (тварини, птахи, рослини) та навичок поведінки в природі, а також виховання бережливого ставлення до навколишнього середовища.

Дві команди змагалися в екологічних естафетах та інтелектуальних конкурсах. Учасники заходу здійснили незвичайну подорож у світ природи, відгадували загадки та виконували завдання. Діти пригадали правила поведінки в природі, вчилися захищати та оберігати навколишній світ.

Фахівці управління Пенсійного фонду України у Краматорську провели флешмоб

Фахівці управління Пенсійного фонду України у Краматорську провели флешмоб на тему: «Веб-портал Пенсійного фонду України – сучасний та якісний сервіс. Зареєструйтесь!».

Інформаційний захід відбувся біля прохідних публічного акціонерного товариства «Старокраматорський машинобудівний завод» з метою привернення уваги громадян до сучасного, оперативного та якісного способу взаємодії з органами Пенсійного фонду.

У перших класах міських шкіл з’явиться мультимедійне обладнання

У рамках реалізації освітнього проекту “Нова українська школа” (НУШ), ініційованого Міністерством освіти і науки України, навчання в початковій школі вже від вересня поточного року розпочнеться за новими стандартами.

Задля впровадження реформи НУШ, центральна влада спільно з місцевими бюджетами вкладає кошти в переформатування початкової школи.

Так, із бюджету Краматорська було виділено 1 млн 800 тис. грн на придбання мультимедійного обладнання для перших класів. Із державного бюджету надійшло більше 3 млн грн, за які для першачків будуть придбані, зокрема, нові меблі, навчально-методичні та дидактичні матеріали, розвивальні ігри, лялькові театри, магнітні абетки, мольберти, оргтехніка та багато іншого.

Студент року-2018: студенти Слов’янського аграрного технікуму на конкурсі в Полтаві

У Полтавському аграрно-економічному коледжі проводився конкурс «Студент року-2018» серед студентів ЗВО І-ІІ рівнів акредитації МОН України, організатором якого виступила Об’єднана рада студентського самоврядування ВНЗ Міністерства освіти і науки України за підтримки Державної установи «Науково-методичний центр «Агроосвіта».

У конкурсі «Студент року-2018» брали участь представники 14 навчальних закладів. ВП «Слов’янський технікум Луганського національного університету», за рішенням ради самоврядування, представляла студентка першого курсу економічного відділення Анастасія Афанасьєва. Вона цікаво і змістовно представляла себе у конкурсі «Самореклама». За підсумками конкурсу Анастасія була нагороджена в номінації «Творча особистість».

Масовий відкритий англомовний тренінг з медіа-грамотності у бібліотеці Слов’янська

За підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні з 2018 року реалізується загальнодержавний проект – масовий відкритий тренінг з медіа-грамотності (Massive Open Online Course – MOOC).

У центральній бібліотеці Слов’янська у секції «Window on America» фасилітатор Шевченко Марина, к. філос. наук, доц. кафедри іноземних мов ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» провела тренінг з медіаграмотності за участю представників ЗМІ.

Маріупольські медики вдосконалюють професійні навички

На базі маріупольської міської лікарні №9 провідні українські та американські інструктори проводили навчання для лікарів, правоохоронців та рятівників. Вчили, як надавати  медичну допомогу в екстрених ситуаціях із масовими травмами.

Інтенсивні курси зібрали медиків різних напрямків. Серед них – лікарі невідкладних станів, анестезіологи, травматологи, хірурги з Маріуполя, Волновахи та ОЗСП «АЗОВ».

Мета курсів «Підтримка під час травми» та «Екстрене медичне рятування» – підготувати до надання якісної та своєчасної допомоги потерпілим.

У комітеті “Нікопольський” убезпечили шлях дітей до школи

Від імені жителів голова КСН звернулася до “Маріупольавтодору”. За короткі терміни фахівці підприємства встановили тут нові обмежувачі швидкості, тим самим убезпечивши пересування школярів.

Наразі “Маріупольавтодор” проводить об’їзд комітетів самоорганізації населення. У межах підготовки до зимового періоду фахівці перевіряють стан дорожнього покриття, а також наскільки доступні дороги для роботи снігоприбиральної техніки.

Яхтсмени Маріуполя показали в Болгарії високий клас

У місті Варна пройшов етап Кубка Європи 2018 з вітрильного спорту. В складі збірної України виступили найсильніші спортсмени з Маріуполя.

За підсумками виступів наші земляки показали високі результати, ставши переможцями і призерами. Так, у класі LASER чемпіоном став Валерій Кудряшов, друге місце зайняв Іван Жукалін. А серед юнаків до 21 років у класі LASER-R «золото» взяв Вадим Окладников.

Футболісти з Мирнограду стали призерами Всеукраїнських змагань

У Миргороді (Полтавська область) відбулися Всеукраїнські зональні змагання з футболу «Шкіряний м’яч— кубок Кока-Кола» 2017-2018, серед юнаків 2004- 2005 років народження.

Донецьку область представляли учні ЗОШ № 9 — чемпіони області цього сезону. Компанію хлопцям склали команди з Київської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

У підсумку команда Мирноградської ДЮСШ посіла II місце і гідно представила Донецьку область. Команду нагородили грамотами, футболками та м’ячами.

У Покровську волонтери показали документальний фільм «Якби не війна»

В Україні вже 4 рік неоголошеної війни, тому щодня внаслідок обстрілів гинуть та отримують важкі поранення як військові, так і мирні мешканці. Також відчувається й значний інформаційний тиск зі сторони агресора щодо подій в Донецькій та Луганській області.

Втім, волонтери, які щодня перебувають на фронті фіксують те, що відбувається насправді.

Так, у Покровськ до Центру творчості та дозвілля вони привезли документальний фільм «Якби не війна» та однойменну фотовиставку, яка розповідає про мужність та долю кожного бійся, які ціною власного життя та в складних умовах боронили Донецький аеропорт.

У світі професій

З метою виховання інтересу до різних професій, повагу до людей праці та ознайомлення з факторами, що впливають на вибір професії фахівцем Селидівського міського центру зайнятості Ганною Карпенко в рамках місячника профорієнтації, проведена робота з учнями, які оздоровлюються в пришкільних таборах навчальних закладів Селидового, Українська, Гірника та сел. Курахівка.

Під час профорієнтаційної гри «В світі найкращі – руки роботящі! » із застосуванням інтерактивних методів та профорієнтаційних ігор, діти розширили та закріпили знання про багатий світ професій, отримали інформацію про сфери професійної діяльності.

Торецька поліція проводить заняття в пришкільних таборах

З перших літніх днів запрацювали пришкільні табори в навчальних закладах прифронтового Торецька. Тому поліцейські разом з лігівцями з початку канікул розпочали цикл профілактичних заходів з дітьми різних вікових категорій щодо попередження різних видів дитячого травматизму та поводженні під час обстрілів.

День козацтва у пришкільному таборі «Рушничок»

В таборі денного перебування «Рушничок» на базі загальноосвітньої школи № 1 був організований День козацтва під гаслом «В здоровому тілі – здоровий дух». Педагоги разом з вихованцями спробували відтворити традиції запорізьких козаків. Для дітей була проведена вікторина «Що я знаю про козаків». Школярі із завзяттям та легкістю відповіли на усі поставлені запитання та багато чого розповіли про козаків та їх славне минуле.

Наприкінці Дня козацтва вихованці пришкільного табору із задоволенням переглядали серії мультиплікаційних фільмів «Козаки». Діти отримали гарні емоції та незабутні враження.

Вітаємо творчу молодь району!

Вихованці образотворчої студії «Веселка» Красногорівського міського клубу в м. Києві прийняли участь у конкурсі малюнків «Діти малюють мир» та підготували виставки робіт «Мир очами дітей Сходу», «Бережімо собори дитячих душ».

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *