У паризькому Катедральному Соборі св. Володимира Великого провели урочисте Святе Причастя дітей

Нещодавно, у неділю Всіх Святих у Парижі в Катедральному Соборі св. Володимира Великого відбулося урочисте Святе Причастя дітей. Божественну Літургію очолив голова єпархії святого Володимира Великого в Парижі владика Борис (Ґудзяк) разом з латинським архиєпископом Парижу Мішелем Опеті.

Як повідомляє сайт парафії, цьогоріч до першої Святої Сповіді та урочистого Святого Причастя приступили 40 дітей, яких впродовж року готувала сестра Надія Ковальчик, СНДМ.

“Дорогі діти! Ви, мабуть, зараз дуже хвилюєтеся. Мама, тато, бабуся чи дідусь сьогодні зранку наказували вам бути чемними, бо ви будете в самому Нотр-Дамі. Так, це величний храм, який бачив найславетніші моменти історії Франції, у ньому молилися королі і принцеси, суперзірки, найвідоміші і найбагатші люди. Проте не людська слава зробила цей храм тим, чим він є, а слава Божа. Господь, який перебуває тут, так само є в нашій катедрі чи в будь-якій церкві в будь-якій частині світу. Він робить все преславним. Він вас робить преславними. Прислухайтеся уважно! Ці стіни чули так багато молитов. Сьогодні ваші чисті дитячі молитви стануть його частиною. Назавжди”, — такими словами звернувся до діток під час проповіді владика Борис (Гудзяк).

Варто зазначити, що переддень празника, митрофорний протопресвітер та настоятель катедрального собору о. Михайло Романюк, о. Володимир Пендзей, о. Михайло Глов’як та о. Микола Гривнак уділили дітям першу в їхньому житті Святу Сповідь.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *