Донеччина отримала гуманітарну допомогу від Республіки Білорусь

Сьогодні у Краматорську відбулась урочиста передача гуманітарної допомоги від Республіки Білорусь. Вручити допомогу для освітніх закладів Донецької області прибула делегація Республіки Білорусь на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом та Першим заступником Міністра з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь, генералом-майором внутрішньої служби Олександром Худолєєвим. Також у заході взяв участь заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України  Георгій Тука.

В ході свого візиту на Донеччину представники делегації також зустрілись з заступником голови Донецької облдержадміністрації Ігорем Стокозом та представниками ДСНС України. В ході зустрічі обговорили питання подальшої співпраці, не тільки в гуманітарній сфері – розглянули можливості співпраці у сфері економіки.

Під час церемонії передачі гуманітарної допомоги, Перший заступник Міністра з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь розповів, доставка білоруської гуманітарної допомоги в Україну є практичною реалізацією ініціативи Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка з надання допомоги українським жителям, які проживають у зоні конфлікту з обох боків від лінії розмежування, також здійснена в рамках домовленостей, досягнутих між Олександром Григоровичем Лукашенком і Президентом України Петром Олексійовичем Порошенком під час їхніх неодноразових зустрічей у 2017 році.

Перший гуманітарний вантаж було передано у 2017 році. Цього разу до складу гуманітарної допомоги увійшли продукти харчування (м’ясні консерви, олія ріпакова рафінована дезодорована, цукор, хлібопекарські дріжджі, гречана крупа, пшеничне борошно, макаронні вироби), комплекти учнівських меблів, шафи для документів і холодильники загальною вагою  55 т.  Кошти на придбання гуманітарної допомоги виділено Урядом Білорусії із державного бюджету.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол звернувся до присутніх та зазначив, що гуманітарна допомога стане приємним подарунком для школярів у новому навчальному році.

«За підсумками роботи Донецької ОДА в області вже відкрито 12 опорних шкіл. До кінця року заплановано відкрито ще 30. І така гуманітарна допомога є дуже вдалою та потрібною», –  підкреслив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України  Георгій Тука.

Ігор Стокоз звернувся подякував представникам делегації та Президенту Республіку Білорусь за допомогу та підтримку Донеччини.

«Я щиро дякую братньому білоруському народу за підтримку. Сподіваюсь, що наша співпраця буде продовжуватись, щоб Україна і Донецька область якнайшвидше могли подолати наслідки агресії Російської Федерації. Щиро вдячний Президенту Білорусії за таку ініціативу», – наголосив він.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *