Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 13 червня 2018 року

Донеччина отримала гуманітарну допомогу від Республіки Білорусь

Сьогодні у Краматорську відбулась урочиста передача гуманітарної допомоги від Республіки Білорусь. Вручити допомогу для освітніх закладів Донецької області прибула делегація Республіки Білорусь на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом та Першим заступником Міністра з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь, генералом-майором внутрішньої служби Олександром Худолєєвим. Також у заході взяв участь заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України  Георгій Тука.

В ході свого візиту на Донеччину представники делегації також зустрілись з заступником голови Донецької облдержадміністрації Ігорем Стокозом та представниками ДСНС України. В ході зустрічі обговорили питання подальшої співпраці, не тільки в гуманітарній сфері – розглянули можливості співпраці у сфері економіки.

Під час церемонії передачі гуманітарної допомоги, Перший заступник Міністра з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь розповів, доставка білоруської гуманітарної допомоги в Україну є практичною реалізацією ініціативи Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка з надання допомоги українським жителям, які проживають у зоні конфлікту з обох боків від лінії розмежування, також здійснена в рамках домовленостей, досягнутих між Олександром Григоровичем Лукашенком і Президентом України Петром Олексійовичем Порошенком під час їхніх неодноразових зустрічей у 2017 році.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський підвів підсумки трирічної роботи

14 червня голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський провів прес-конференцію, присвячену підсумкам роботи Донецької обласної державної адміністрації за 2015-2018 роки.

За словами керівника Донецької облдержадміністрації, протягом трьох років вдалося відновити інфраструктуру, лісове господарство, агропромислові комплекси, економіку та екологію. Відбувається стрімкий розвиток громадського суспільства, захист ВПО, підвищення якості врядування в містах, районах, селах та селищах області. Створюються найкращі умови для отримання дошкільної, середньої  та вищої освіти. І досі активно впроваджуються процеси децентралізації влади.

Петро Порошенко нагородив Павла Жебрівського орденом князя Ярослава Мудрого

13 червня Президент України Петро Порошенко нагородив голову Донецької облдержадміністрації, керівника Донецької ВЦА Павла Жебрівського орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

В указі, виданому Президентом говориться: «За значний особистий внесок у державне будівництво, багаторічне сумлінне служіння Українському народу постановляю: Нагородити орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня Жебрівського Павла Івановича».

В Донецькій області розпочався сезон дитячого оздоровлення та відпочинку

13 червня заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз разом з керівництвом Мангушського району відвідав дітей, які знаходяться на відпочинку в Дитячому оздоровчому закладі «Сонячний», «Юний моряк» та «Буревісник». Малеча зустріла гостей цікавою подорожжю вулицями таборів. Оглянули інфраструктуру, яка передбачає  спальні корпуси, їдальню, Полікультурний центр, Креатив-центр, СПА-центр, котельню, гуртожиток для працівників.

Хлопці та дівчата «Сонячного» підготували святковий концерт на честь церемонії відкриття дитячого оздоровлення та відпочинку в Донецькій області під гаслом «Єдиний простір – перезавантаження дитячого оздоровлення та відпочинку».

На святі звернувся до маленьких українців заступник голови Донецької облдержадміністрації. Він акцентував увагу присутніх на значущості знаходження в оздоровчих дитячих закладах.

Тренінг в Дитячій центральній бібліотеці ім. Пушкіна

На читачів бібліотеки чекала цікава зустріч з працівниками Головного територіального управління юстиції в Донецькій області, які провели для малюків тренінг «Дитино, знай свої права!» в рамках проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!».

Головною метою правопросвітницького заходу було формування у дітей уявлення про Декларацію про права дитини, надання інформації про права та обов’язки, а також виховання почуття відповідальності за себе та свої вчинки. Юні читачі пригадали, що є такі права, як право на життя, право на ім’я і набуття громадянства, право на освіту та ін., які малеча записувала на пелюсточках, з яких потім створювала квіти.

Захід пройшов у веселій, жвавій та дружній атмосфері.

У Дружківці відбулася передача трамваїв у власність територіальної громади

Визначна подія відбулася у Дружківці – департаментом розвитку базових галузей промисловості Донецької обласної державної адміністрації передано територіальній громаді міста 6 пасажирських трамвайних вагонів Татра Т3 в рамках інвестиційного проекту «Оновлення громадського транспорту».

Очільник Донецької області вручив сертифікат на пасажирські вагони та зазначив, що цьому дуже приємно сьогодні бачити, як Дружківка розвивається, адже протягом останнього часу у Дружківці відкрита опорна школа, центр надання адміністративних послуг, інфекційне відділення лікарні, басейн, молодіжні центри.

Депутати міської ради прийняли рішення про призначення премії обдарованим дітям

З метою підтримки і стимулювання діяльності обдарованих дітей та педагогічних працівників в інтелектуальних та мистецьких конкурсах, спрямованих на досягнення високих результатів на сесії міської ради, що відбулася 13 червня депутатами міської ради був підтриманий проект рішення про призначення премії обдарованим дітям – переможцям ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсів учнівської творчості, учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які за результатами складання отримали 190-200 балів та педагогічних працівників, які їх підготували. Одноразові премії обдарованим дітям (учням закладів освіти та вихованцям) будуть виплачуватися один раз на рік, за підсумками навчального року, а одноразові премії педагогічним працівникам та працівникам позашкільних навчальних закладів призначаються після офіційного оголошення результатів. Відбір претендентів на призначення премії буде здійснюватися постійною комісією міської ради з питань освіти, культури, спорту та молоді на підставі подання відділу освіти Дружківської міської ради.

Система «Віче» у Дружківці – крок до відкритості та прозорості

Відтепер на пленарних засіданнях сесії Дружківської міської ради депутати будуть голосувати за допомогою електронної системи голосування «ВІЧЕ», яка встановлена у залі засідань. Відповідні зміни до до Регламенту Дружківської міської ради VII скликання 13 червня 2018 року.   Прогрес є прогрес і депутати Дружківки опановують новації і вчаться працювати по-сучасному.

Електронна система голосування “ВІЧЕ” значно полегшує роботу народних обранців, а й робить їхню діяльність прозорою та відкритою.

Урочистий захід до Дня медичного працівника в Костянтинівці

З нагоди відзначення Дня медичного працівника в станції екстреної швидкої медичної допомоги відбувся святковий захід, в якому прийняв участь секретар міської ради Юрій Розумний. Він вручив подяки кращим працівникам станції, привітав колектив, подякував їм  за нелегку, кропітку працю та побажав міцного здоров’я, щастя, благополуччя, миру і добра.

У Маріуполі проходить Олімпійське літо

У пришкільному таборі ЗОШ №29 пройшла Олімпійська зарядка з чемпіоном. Почесним гостем заходу став борець Сергій Шевцов, який з двома золотими медалями повернувся з чемпіонату України.

На зарядку з чемпіоном вийшли понад 60 дітей. Вони із задоволенням брали участь в різних естафетах та конкурсах.

Сергій Шевцов показав їм майстер-клас у вправах, які спрямовані на поліпшення фізичної підготовки. Він також розповів дітям, як готується до змагань, про своїх суперників і нагороди.

Баскетболісти збірної України здобули перемогу в товариському матчі

У Києві стартували серії товариських матчів перед підготовкою до чемпіонату Європи U – 20 з баскетболу. Наші спортсмени зустрілися зі своїми однолітками з Білорусі. У складі національної збірної грає маріуполець Марк Боднар.

Маріупольські діти пільгової категорії оздоровляться на узбережжі

Для ста маріупольських дітей пільгової категорії стартує перший заїзд на узбережжі Азовського моря. За рахунок коштів місцевого бюджету вони будуть набиратися сил в Дитячому оздоровчому таборі «Молода гвардія» (м. Бердянськ).

У 2018 році Маріупольським міським бюджетом виділено близько 3,6 млн грн на оздоровлення дітей пільгових категорій. Через систему ProZorro пройшов тендер із закупівлі послуг позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Діти весело і з користю проведуть відпочинок біля узбережжя. Літні канікули їм запам’ятаються надовго. Додому вони привезуть заряд бадьорості та море позитивних емоцій.

У Покровську медичних робітників привітали з професійним святом

Урочисті заходи з нагоди Дня медичного робітника проходили в Центрі творчості та дозвілля, де на винуватців свята чекала низка приємних подарунків.

Привітати робітників медичної галузі прибула секретар Покровської міської ради Ірина Сущенко, яка від імені Покровського міського голови привітала медиків з професійним святом та побажала їм миру, добра, сил та терпіння в їх нелегкій справі рятувати життя людей.

Також Ірина Сущенко нагородила за багаторічну плідну роботу найкращих співробітників медичних закладів Покровська.

Святкова лінійка в Селидівському пришкільному таборі

Ось і настав останній день у пришкільних таборах І зміни.

У таборі «Антошка» святкова лінійка пройшла в холі табору. Активісти отримали грамоти та солодощі. Солодкий стіл став приємним завершенням урочистої лінійки та початком заходу «На крилах мрій». Діти співали улюблені пісні, грали в ігри та створювали подарунки друзям під час гурткового заняття.

У таборі «Вогник» було проведено урочисту лінійку «Прощавай, таборе!», де були підведені підсумки роботи за два тижні, пригадані ігри, пісні, які вивчали. Повільно лінійка перейшла у святковий концерт «Прилетіло літо, як на крилах, принесло нам літо дні щасливі», де кожна дитина отримала призи за свою роботу у таборі.

Підсумковий концерт з українськими піснями і танцями відбувся у таборі «Промінець». Урочисте вручення учням подяк, грамот і фотографій. Дуже сподобався дітям квест «Пошуки скарбу». Скарб, який знайшли вони на дереві, – це подарунки усім вихованцям.

В Мар’їнці медичних працівників привітали з професійним святом

Сьогодні, 14 червня, в місті Мар’їнка в актовій залі відділу охорони здоров’я райдержадміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди Дня медичного працівника.

Привітати  медиків завітали голова Мар”їнської райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації  Володимир Мороз, керівник військово-цивільної адміністрації м. Мар’їнка та с. Побєда Олександр Тесля та начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Сергій Ткаченко.

За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, досягнуті успіхи в наданні медичної допомоги населенню, активну громадську позицію та з нагоди святкування професійного свята Володимир Вікторович нагородив Почесними грамотами та Подяками райдержадміністрації кращих працівників медичної галузі району.

Профілактично-просвітницька робота у пришкільному таборі

Відпочинок повинен бути не лише приємним, але й корисним.

Тому профілактично-просвітницька робота включає різноманітні заняття соціально-профілактичного змісту, які не перевантажені негативною інформацією та спонукають дітей до вибору на користь здорового способу життя та відмови від шкідливих звичок. Адже влітку, коли діти не обтяжені навчанням, саме час звернути увагу на власне здоров’я. Спеціалістами районного ЦСССДМ спільно з представниками ЮП Добропільського ВП та служби у справах дітей Добропільської райдержадміністрації в Шахівській ЗОШ проведено вікторину на тему: «Що ти знаєш про здоровий спосіб життя?».

Метою заходу було сприяння набуттю учасниками знань та формуванню у них навичок відповідальної поведінки щодо власного здоров’я, зокрема, прийняттю виважених рішень, усвідомленню наслідків ризикованої поведінки, виробленню власного ставлення до широкого кола питань, пов’язаних зі здоровим способом життя.

Військово-патріотичні ігри «Джура-Вчитель-2018»

У селі Юр’ївка Мангушського району на базі дитячого оздоровчого центру «Райдужний» урочисто відкрилися змагання військово-патріотичної гри «Джура-Вчитель-2018».

Участь брали команди з міста Стрий Львівської області, Маріуполя та Нікольського району Донецької області. Окрім загальноосвітніх навчальних закладів, залучилися до змагань також педагоги з дошкільних та позашкільних закладів освіти. Загалом нараховувалося 20 команд, які називаються роями, а це майже 200 учасників.

Військово-патріотична гра для освітянської спільноти “Джура-Вчитель-2018” впроваджується не тільки відділом освіти Мангушської райдержадміністрації та районної ради, а й спільно з Українським Православним козацьким військом та Українською добровольчою армією з 2017 року, за сприяння департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *