ООС: зведені дані – 14 червня 2018

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил протягом доби, яка минула, залишається складною проте контрольованою нашими підрозділами.

Російсько-окупаційні війська цієї доби знову не припиняли спроби розхитати оборону українських захисників на лінії зіткнення.  Наші підрозділи вели активну оборону та адекватно відповідали противнику.

Загалом протягом минулої доби, 13 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 33 ворожих обстрілів, під час яких окупанти випустили по позиціях українських захисників 64 міни та 36 артилерійських снарядів з озброєння заборонених калібрів.

Задля збереження життя та здоров’я особового складу Об’єднаних сил, українські захисники 21 раз відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Внаслідок бойових дій четверо українських захисників отримали поранення. Їх було невідкладно евакуйовано до військових госпіталів.

За інформацією розвідки, в результаті ведення активної оборони протягом доби знищено одного та поранено п’ятьох бойовиків російсько-окупаційних військ.

Луганський напрямок

Тут минулої доби зафіксовано 12 прицільних обстрілів з боку окупантів.

Знову, як і в минулі дні гаряче було біля Новотошківського, де вчора під ранок російсько-окупаційні війська намагалися завдати втрат нашим підрозділам з артилерії калібру 122 мм. Вогонь ворог вів з окупованого Голубівського, та випустив 6 снарядів. Також минулої доби біля Новозванівки окупанти випустили 4 міни із мінометів 120-го калібру.

Також 25 ворожих мінометних снарядів вибухнули вчора поблизу Новоолександрівки та Новотошківського. Це сталося минулої ночі, коли противник тричі відкривав вогонь в бік позицій підрозділів ООС з мінометів 82-го калібру.

Окрім того, окупанти неодноразово застосовували озброєння БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по наших опорних пунктах в районі н.п. Південне, Золоте, Гладосове, Зайцеве, Луганське.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 21 ворожу вогневу провокацію.

Гаряче було поблизу Водяного, де вчора вранці, наші позиції були обстріляні окупантами з артилерійських систем 122-го калібру. Упродовж дня ворог випустив 30 снарядів з гармат та 15 мін із мінометів великих калібрів. Окрім артилерії окупант неодноразово застосовував озброєння БМП.

Під вечір по позиціях Об’єднаних сил в районі н.п. Талаківка  бойовики випустили 4 міни 120-го калібру, а з окупованого Спартака ворог з мінометів 82-го калібру вкотре обстріляв Авдіївку, випустивши 16 мін.

Не спокійно було вчора також поблизу Гнутового, Широкиного, Верхньоторецького, Павлополя, Лебединського та Мар’їнки. Там окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та гранатометів різних типів. Поблизу Красногорівки наші військові були змушені відповідати на ворожий снайперський вогонь.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 14 червня

Упродовж ночі поточної доби, противник з району населеного пункту Докучаєвськ застосував важке озброєння по наших позиціях поблизу Новотроїцького. Окупанти випустили по українським захисникам 6 мін з заборонених мінометів 120-го калібру.

Решта обстрілів з боку противника, із застосовуванням великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї фіксувалися цієї ночі на Донецькому напрямку, а саме в районі Широкиного та Лебединського.

Відзначимо, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Втрат від початку поточної доби у лавах наших військ не зафіксовано.

 

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ вживає додаткових заходів для посилення ведення повітряної розвідки, збільшуючи кількість поставок безпілотних літальних апаратів з території Росії. При цьому, окремі зразки безпілотників передаються для посилення повітряної розвідки передовими підрозділами противника, в яких вони не передбачені за штатом і де відсутні спеціалісти для їх експлуатації.

Так, 10 червня бойовики  одного з передових підрозділів т.зв. 1 АК з метою розвідки позицій Об’єднаних сил запустили безпілотник. Його збили вояки сусіднього ворожого підрозділу через помилково заданий та не узгоджений маршрут польоту.

У Польщі розпочалися щорічні багатонаціональні навчання, в яких беруть участь українські військові фахівці з кібербезпеки

В рамках цих навчань українські військові фахівці з кібербезпеки, разом зі своїми колегами з понад 20 країн світу відпрацьовуватимуть питання кібернетичного захисту інформаційної інфраструктури. Основні зусилля спрямовані на дослідження захищеності комплексів та систем управління, у тому числі телекомунікаційного обладнання, яке перебуває на озброєнні військ зв’язку Збройних Сил України.

Участь представників військ зв’язку у цих навчаннях сприяє підвищенню взаємосумісності з країнами НАТО щодо підготовки особового складу кіберпідрозділів, розробки та впровадження нормативної бази у сфері кібернетичної безпеки та досягнення технічної взаємосумісності під час спільного виконання завдань у складі Об’єднаних багатонаціональних сил.

Підрозділ Сил спеціальних операцій ЗС України у складі загону спеціального призначення брав участь у багатонаціональних навчаннях «Флеймінг Свод 2018», які нещодавно завершилися у Литві

«Флеймінг Свод 2018» – це багатонаціональні навчання Сил спеціальних операцій, які проводились в Литовській Республіці з 19 травня по 7 червня, та в них взяли участь близько 1000 військовослужбовців з 14 країн. Навчання «Флеймінг Свод» призначені для розвитку та зміцнення сумісності та готовності НАТО та ключових партнерів.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *