Справа прокурора з Вінниччини: обвинувальний акт скеровано до суду

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування та склали обвинувальний акт стосовно заступника прокурора Вінницької області та ще двох осіб, задіяних у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України («Зловживання впливом»). 8 червня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт стосовно цих осіб до Вінницького міського суду для розгляду по суті.

Посадовця регіональної прокуратури викрили «на гарячому» 10 квітня 2018 року одразу після отримання неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. дол. США від двох посередників, якими виявились адвокат та фізична особа. 

Як встановило слідство, прокурор отримав від посередників неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, відкритого за фактом самовільного захоплення земельних ділянок.

Кримінальне провадження за наведеними фактами детективи НАБУ розслідують із березня 2018 року.

11-12 квітня 2018 року особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину кваліфікованого за ч.2 ст.369-2 КК України.

29 травня 2018 року підозрюваним та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення. 

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *