Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 15 червня 2018 року

У Краматорську святкують День медичного працівника

З нагоди професійного свята кращі працівники медичних установ Краматорська отримали почесні грамоти та подяки.

В Україні День медичного працівника відзначається у третю неділю червня. Напередодні цієї дати у ПК і Т НКМЗ відбувся святковий концерт.

Зі сцени зі святом колег привітали начальник відділу охорони здоров’я Валерія Мельник та в.о. голови Краматорської міської організації профсоюзів працівників охорони здоров’я України Наталія Маймуренко.

Від імені міського голови Юрій Люлька також передав слова вітання та вручив медичним працівникам пам’ятні подяки та грамоти.

Воркшоп українських вишиванок в Краматорську

У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка.

Аби доторкнутися до найстарішого і найцікавішого виду українського мистецтва в Дитячу центральну бібліотеку ім. О. С. Пушкіна завітали учні шкільного українознавчого табору «Світоч» школи № 25 на воркшоп «Україна Шевченкова квітне, бо вишивана у неї душа». Працівники бібліотеки познайомили дітей з цікавими фактами про українську вишивку, народними прикметами та повір’ями, пов’язаними з цим старовинним видом українського мистецтва, читачі дізналися про символи кольорів і види орнаментального письма, слухали пісні та переглядали презентації про вишиванки, брали участь у вікторині «Українська вишивка».

Родзинкою свята став майстер-клас з вишивки та створювання ляльок-мотанок, який провели партнери і давні друзі бібліотеки – члени Українського розмовного клубу «Файно».

Перемоги учнів художньої школи на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Майбутнє країни»

У Маріуполі відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс «Майбутнє країни», де було представлено образотворче мистецтво, декоративно-прикладна творчість і дизайн, а також виступали вокалісти, хореографи, театр моди, інструментальний жанр, оригінальний жанр та шоу-програми, конкурс краси.

Краматорську художню школу представляли 9 учнів, які направили на конкурс творчі роботи в жанрі пейзажу, декоративної композиції. Восьмеро з них було нагороджено цінними подарунками.

Міський голова привітав працівників медичних закладів

У Школі мистецтв Слов’янська відбувся святковий концерт до Дня медичного працівника.

Міський голова Вадим Лях привітав усіх присутніх медичних працівників з професійним святом та побажав їм здоров’я, терпіння в їх нелегкій роботі та благополуччя. Очільник міста також вручив найкращим працівникам Почесні грамоти Слов’янської міської ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, досягнуті успіхи, активну громадську позицію та з нагоди святкування професійного свята.

Також медиків привітала начальник відділу охорони здоров’я Слов’янської міської ради Олени Джим.

Після урочистих привітань та вручень Почесних грамот усіх присутніх розважали творчі колективи міста виконанням танцювальних та пісенних номерів.

Дитячий фестиваль дорожнього руху пройшов в Слов’янську

Сьогодні, 15 червня, на Соборній площі Слов’янська поліцейські, учасники Ліги майбутніх поліцейських разом з дітьми і городянами згадали прості, але дуже важливі правила дорожнього руху, які не можна порушувати ні в якому разі. Кожну дорожню транспортну пригоду можна попередити і не допустити.

Так само в заході взяли участь бійці Національної гвардії України і батальйону «Київ», працівники ДСНС і медики, байкери та громадські організації міста, а також народний танцювальний колектив «Батерфляй».

Міський голова зустрівся з учасниками конкурсу міні-містер Слов’янськ

15 червня до міського голови завітали учасники конкурсу міні-містер Слов’янськ.

Він розповів їм про свою роботу, а вони, у свою чергу, поділилися враженнями від конкурсу. Кожен з них переміг у певній номінації, в залежності від талантів та здібностей. Всі учасники мали змогу посидіти в кріслі міського голови та уявити себе керівником. Також на згадку про сьогоднішній день було зроблено колективне фото.

Загалом зустріч пройшла для дітей весело та пізнавально, вони отримали купу позитивних емоцій та гарний настрій.

Участь педагогів Бахмута в регіональному Фестивалі «Кола успіху»

Творчих педагогів, готових до оновлення освітнього простору закладів освіти, зібрав регіональний Фестиваль «Кола успіху», проведений Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти в Краматорську.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з інноваційними технологіями, поділитися досвідом роботи, взяти участь в інтерактивних та тренінгових вправах за 9 напрямками – колами успіху.

Під час заходу педагоги активно висловлювали думки, обмінювалися ідеями, а також були відзначені дипломами та сертифікатами.

Фестиваль надихнув усіх учасників на подальшій професійній та творчий розвиток з метою реалізації завдань нової української школи.

Бронзова призерка чемпіонату України з бодібілдингу

Весняний сезон 2018 з бодібілдингу в номінації фітнес-бікіні для спортсменки Оксани Каменецької складався з 4 змагань: 30 березня в Краматорську – Кубок Донецької області, 14 квітня в Києві – Кубок Києва, 21 квітня Кременчук – Чемпіонат України та 3 червня в Києві – Кубок України.

Вона виборола дві бронзові нагороди і два четвертих місця. В даний час Оксана готується на кубок Донбасу, який буде проходити в Покровську на початку жовтня.

Діти зі «Смарагдового міста» навчались безпечній поведінці у компанії поліцейських

Лиманські правоохоронці провели для вихованців центру соцреабілітації “Смарагдове місто”, що розташований у Святогірську, веселі й пізнавальні конкурси на знання правил дорожнього руху та поведінки на водоймах.

Правоохоронці ще раз нагадали хлопцям та дівчаткам правила безпечної поведінки на дорозі в літній період. Діти розподілились на команди та взяли участь у конкурсах та вікторинах, спрямованих на вивчення та закріплення знань з ПДР.

Вихованці дитячих центрів отримали подарунки від міської ради

У рамках реалізації міської цільової програми «Велика родина», заходи якої спрямовані на надання допомоги і підтримку дітей різної пільгової категорії, до Дня захисту дітей управлінням «Служба у справах дітей» міської ради були придбані подарунки: спортивний інвентар, тенісні ракетки, набори ракеток для бадмінтону, волейбольні та футбольні м’ячі, – для проведення активного дозвілля вихованців центрів під час літнього відпочинку.

У Маріуполі вже більше 16 років функціонують дитячий реабілітаційний центр «Республіка Пілігрим» і центр для дітей «Добрий самарянин», в якому постійно проживають і виховуються близько 70 дітей, батьки яких тимчасово не можуть виконувати свої обов’язки або опинилися в складних життєвих обставинах. Вихованці центрів є призерами багатьох олімпіад, змагань, активно займаються спортом і беруть участь в світовому велопробігу «Світ без сиріт».

Маріупольці – призери змагань з баскетболу

У Мирнограді проходив чемпіонат Донецької області з баскетболу серед юнаків 2007 року народження. Маріуполь представляли спортсмени КДЮСШ № 3 під керівництвом тренера Максима Воробйова. За підсумками змагань маріупольці посіли третє місце.

У змаганнях брали участь команди з Мирнограда, Дружківки, Покровська, Краматорська, Маріуполя та Торецька. Перед початком турніру учасників привітав завідувач сектором з питань фізичної культури та спорту Мирноградської міської ради Роман Дегтярьов. Після чого для юних баскетболістів виступили спортсмени секції аеробіки та фітнесу «Бригантина».

Депутати, громадські діячі та політичні партії ділилися досвідом взаємодії влади і громади з колегами області

Депутати, представники громадських організацій і політичних партій зібралися на Форум ефективного розвитку міста. Два населених пункти сходу країни – Сєвєродонецьк і Слов’янськ –стали майданчиком для обговорення актуальних питань комунікації та взаємодії між представниками влади і громадськості.

Діалог і довірливі відносини відіграють важливу роль у побудові демократичного суспільства. Щоб стимулювати цей діалог і шукати точки дотику Міжнародний республіканський інститут організовує форуми, конференції, воркшопи, де представники різних інституцій спілкуються і діляться кращими практиками взаємодії, знаходять нові канали комунікації.

До Всесвітнього Олімпійського дня у Мирнограді провели легкоатлетичний забіг

З метою пропагування здорового способу життя, відзначення Всеукраїнського Олімпійського дня та поширення олімпійського руху в Мирнограді в парку ім. Гагаріна відбувся легкоатлетичний забіг серед дитячих пришкільних таборів міста.

У змаганнях взяли понад 300 юних спортсменів із 6 пришкільних таборів міста. Легкоатлетичний пробіг для учасників став невеличким олімпійським святом і подарував багато позитивних емоцій його учасникам.

“Олімпійський день” в Селидовому

До всесвітнього заходу “Олімпійський день” студенти Селидівського гірничого технікуму провели традиційний флешмоб.

Сьогодні, 15 червня, понад 150 юнаків та дівчат разом з викладачами фізвиховання виконували ритмічні вправи під музику на центральній площі Селидового.

Захід проводився з ініціативи Національного олімпійського комітету України з метою залучення молодого покоління до занять спортом та здорового способу життя.

Діти торецьких шахтарів вирушили до оздоровчого комплексу

15 червня 30 дітей, що мешкають на лінії зіткнення, за сприянням Донецької обласної державної адміністрації та військово-цивільної адміністрації Торецька та 55 дітей шахтарів вирушили на відпочинок до оздоровчого комплексу «Шахтар». Цікаві зустрічі, нові друзі та свіже повітря чекають на юних мешканців Торецька.

Заступник керівника Торецької ВЦА привітала медиків зі святом

Сьогодні заступник керівника військово-цивільної адміністрації Торецька Олена Кульбачна привітала працівників Центру первинної медико-санітарної допомоги з нагоди відзначення Дня медичного працівника.

Праця медика була та залишається найгуманнішою, найблагороднішою, найпотрібнішою сферою людської діяльності. Складна, відповідальна, жертовна – вона завжди перебувала в зоні особливої суспільної уваги й пошани. Поміж всіх привітань творча молодь Торецька всім присутнім подарувала неймовірний святковий концерт.

В молодіжному центрі «Вікторія» відбувся психологічний тренінг для дітей

На базі молодіжного центру «Вікторія» КК-ОЗ «Мар’їнський РБК» відбувся психологічний тренінг для дітей за сприянням та підтримки  благодійного фонду «Карітас»  за темою «Групове згуртування. Командоутворення».

Захід проведено з метою психологічної реабілітації дітей на територіях ведення бойових дій.

Під час тренінгу діти виконували вправи на розвиток уваги, вміння працювати в команді, навиків стресовитривалості, комунікативних навиків через форму групової роботи та взаємодії один з одним, на формування навиків самоспостереження, а також вправи на зняття емоційної та тілесної напруги, м’язових затискачів.

Діти Мар’їнки цікаво провели час у районній бібліотеці

Літо для бібліотек – це пора творчості, фантазії, активізації усіх  форм індивідуальної та масової роботи з читачами-дітьми, можливість ближче пізнати їх.

Бібліотекарі  Мар’їнської районної бібліотеки для дітей надають можливість корисно і приємно провести свій вільний час дітям впродовж літніх канікул. Так, уже проведено для учнів пришкільних оздоровчих таборів при загальноосвітніх школах: урок ввічливості “Виховуємо гарні манери”, голосні читання “Билини, легенди та казки – історична скарбниця народу”, цікаві екскурсії, вікторини та перегляд дитячих мультфільмів.

В Курахове з професійним святом привітали медичних працівників міської лікарні

Сьогодні в Курахове  з професійним святом вітали медичних працівників міської лікарні. Серед запрошених на урочистості прибули голова Мар’їнської райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз, начальник відділу охорони здоров’я Сергій Ткаченко, Курахівський міський голова Роман Падун та колектив лікарні.

За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, досягнуті успіхи в наданні медичної допомоги населенню, активну громадську позицію та з нагоди професійного свята кращі працівники міської лікарні були нагороджені Почесними грамотами та Подяками райдержадміністрації.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *