ООС: зведені дані – 15 червня 2018

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії зіткнення суттєво загострилася, інтенсивність бойових дій,  які тривали на всій лінії зіткнення,  збільшилась.

Ворог продовжує свідомо застосовувати по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил заборонене Мінськими угодами озброєння.

Загалом, упродовж минулої доби, 14 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 33 ворожих обстріли, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 112 артилерійських, 15 танкових та 178 мінометних снарядів зі зброї, яка заборонена Мінськими угодами.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували рубежі, давали гідну відсіч ворогові та примусили його зупинити провокаційні обстріли. Так, з метою недопущення просування ворога в бік наших позицій та подавлення вогневих точок противника, військовослужбовці Об’єднаних сил 16 разів відкривали вогонь у відповідь.

З сумом повідомляю, що під час бойових дій минулої доби два військовослужбовці Об’єднаних сил загинули, та шість українських захисників отримали поранення.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих військовослужбовців, які віддали життя, обороняючи нашу країну від російської збройної агресії. Вічна пам’ять загиблими героям.

За даними нашої розвідки, упродовж 14 червня є втрати і в лавах окупаційних військ. За минулу добу 12 бойовиків було знищено та 10 поранено.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 7 прицільних обстрілів з боку противника. Як і в попередні дні, російсько-окупаційні війська зосередили щільний вогонь поблизу Новотошківського. Вчора в бік позицій наших захисників ворог випустив 35 артилерійських снарядів із артилерії 122-го калібру, 9 мін з мінометів 120-го калібру та 3 міни з 82 калібру.  Окрім того, з окупованого Голубівського бойовики обстрілювали наші позиції з танку, випустивши 15 снарядів.

Активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Луганське, Південне, Оріхове та Троїцьке. Там окупанти випустили по нашим укріпленням 42 міни із мінометів великих калібрів.

Наші захисники відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатної стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Порівняно із вчорашнім днем ворожа активність зросла. Тут зафіксовано 26 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ проти 21 обстрілу за попередню добу.

Зокрема, гаряче було поблизу Лебединського та Богданівки де противник застосував артилерійські системи 122-го калібру, з яких окупант випустив по нашим укріпленням 73 снаряди.

Крім того, бойовики не припиняли ворожі провокації поблизу цих населених пунктів та здійснили вогневий наліт, випустивши в бік позицій наших оборонців 88 мін із мінометів 120-го калібру. Захисники Лебединського зафіксували 9 розривів ворожих мін 82-го калібру.

Із артилерії 122-го калібру ворог обстрілював наші позиції і поблизу Водяного, випустивши 4 снаряди та 4 міни із мінометів 120-калібру.

Окрім того, російсько-окупаційні війська завдали мінометного вогню по позиціям підрозділів Об’єднаних сил в районі н.п. Опитне та Авдіївка, випустивши 17 мін з мінометів 82-го калібру.

Не вщухала ворожа стрілянина також неподалік Павлополя,  де, крім стрілецької зброї бойовики застосували озброєння БМП.

Не спокійно було і в інших районах на лінії зіткнення, зокрема в районі н.п. Красногорівка, Талаківка, Гнутове та Широкине.

Біля згаданих населених пунктів противник вів турбуючий вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 15 червня

Від опівночі і станом на 09:00 ранку зафіксовано 10 прицільних ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, з вночі і до світанку окупанти не припиняли ворожі провокації на Донецькому напрямку. Позиції наших оборонців поблизу Водяного, Богданівки, Лебединського і Талаківки були обстріляні російсько-окупаційними військами з мінометів 120-го калібру. Противник випустив по нашим укріпленням 69 мін.

Решта обстрілів з боку противника, із застосовуванням великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї фіксувалася цієї ночі в районі Павлополя, Авдіївки, Мар’їнки та Широкиного.

Відзначу, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Всі спроби противника просунутися в глибину нашої оборони залишалися нереалізованими.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Бойовики російських окупаційних військ продовжують нехтувати розпорядженням командуванням т.зв. 1 та 2 АК ЗС РФ щодо заборони відкриття вогню у період підготовки та проведення в Росії чемпіонату світу з футболу. Зокрема, позавчора, розрахунок батареї протиповітряної оборони т.зв 1 АК під надуманим приводом здійснив несанкціонований пуск ракети зенітно-ракетного комплексу, яка впала на тимчасово окупованій противником території та спричинила пожежу цивільних споруд у н.п. Пантелеймонівка.

Представники Військово-Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія відвідали бригаду тактичної авіації імені Петра Франка на Хмельниччині

Візит іноземної делегації до українських авіаторів відбувається в рамках підготовки до багатонаціонального навчання «Чисте небо-2018», яке заплановано на осінь цього року. Слід зауважити, що Вінниччина і Хмельниччина прийматимуть восени міжнародні навчання за участю 11 країн.

Під час візиту сторони обговорили підготовку до проведення цих багатонаціональних навчань.

В Одесі, за участю іноземних фахівців пройшла чергова робоча зустріч з питань розробки Стратегії Військово-Морських Сил ЗС України до 2035 року

Метою заходу, який триватиме до 15 червня, є обговорення та напрацювання робочих матеріалів до документів перспективного розвитку та застосування українських ВМС відповідно до стандартів і практик НАТО, на виконання Стратегічного оборонного бюлетеня України.

Крім українських військових моряків у зустрічі взяли участь представники Великої Британії, Норвегії, Сполучених Штатів Америки, Швеції, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського та інших наукових і дослідних організацій.

Військовослужбовці Харківського гарнізону взяли участь у здачі крові для потреб військових, які зазнали поранень чи ушкоджень в районі проведення ООС

До Всесвітнього Дня донора 14 червня, який проходить під гаслом: «Думай про інших. Здай кров. Поділись життям», офіцери та курсанти навчальних закладів Харківщини, а також військовослужбовці частин гарнізону добровільно долучилися до збору донорської крові.

Протягом одного дня було здано понад 10 літрів крові, яку спрямують на потреби пацієнтів Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, більша частина якої належить до дефіцитних груп крові та резус-факторів.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *