21-ша Зустріч східних католицьких єпископів Європи. День другий

Пригадаємо, що у м. Лунгро (Південь Італії) прохотидь Зустріч східних католицьких єпископів Європи у якій беруть участь Єпископи УГКЦ, серед них і Владика Василій Екзарх Харківський.

Другий день зустрічі (17 червня) розпочався з доповіді: «Характерні особливості ідентичності Східної Церкви», яку висвітлив Архієпископ Циріл Василь, ТІ, — секретар Конгрегації для Східних Церков. Наступним доповідачем був його заступник о. Лоренцо Лоруссо з темою: «Спільна дисциплінарна спадщина: Міжєпархіальне партикулярне право». А на завершення, про внесок Італо-Албанської Церкви в Екуменічний діалог, розповів професор Ріккардо Бурігана.

У другій половині дня усі учасники Зустрічі відвідали Римо-Католицьку Катедру Небовзяття Матері Божої та Петра і Павла у м. Россано, де знаходиться ікона Пресвятої Богородиці VI ст.

А в єпархіальному музеї знаходиться Россанський Порпуровий Кодекс – Євангеліє від Матея та Марка V – VI ст. написане на пергаменті грецькою мовою.

Святу Літургію єпископи та духовенство служили в містечку Сан Деметріо у храмі Св. Димитрія Албано-Італійської Церкви грецькою та українською мовами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *