Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 18 червня 2018 року

Краматорській організації УТОС – 65 років

В МПК ім. Леоніда Бикова відзначили одразу дві ювілейні дати: 85-річчя Українського товариства сліпих і 65-річчя з дня утворення Краматорського навчально-виробничого підприємства товариства сліпих.

На урочистому заході були присутні працівники й ветерани Краматорського УТОС, представники міської адміністрації, депутатського корпусу Краматорської міської ради та гості – представники спорідненого підприємства УТОС міста Костянтинівки. У цей ювілейний день звучало багато теплих святкових вітань. Найкращі працівники, а також ветерани виробництва були нагороджені грамотами та подяками. До нагород додавалися солодкі подарунки і, звичайно ж, квіти.

Вітання на адресу ювілярів перемежовувалися з виступом талановитих самодіяльних артистів клубу Краматорського УТОС.

Краєзнавчий захід з нагоди 150-річчя Краматорська

В МПК ім. Леоніда Бикова пройшов краєзнавчий захід «Я люблю Краматорськ». Цей захід був присвячений 150-річчю міста, який городяни будуть відзначати у вересні цього року, і проводився він для дітей, що відпочивають в шкільному таборі «Сонцеград».

Діти охоче відповідали на питання стосовно історії міста, дізналися про версії виникнення назви Краматорська, цікавилися з якої вулиці починалося наше місто, яка школа найстаріша, коли виникла перша футбольна команда та інше. Також дивилися відеофільми, де значилися об’єкти інфраструктури міста, красиві місця відпочинку городян. Цікавою складовою частиною заходу для дітей виявилася тема перейменування вулиць та закладів культури, а також тема про знаменитих людей, яких наше місто подарувало світові.

У Краматорську показали  фільм про українських жінок-воїнів

Документальну кінострічку краматорчанам презентували 16 червня в ПКіТ НКМЗ.

У Донецьку область з візитом прибула команда, яка створила документальний фільм «Невидимий батальйон» про жінок, які приймають участь в обороні України. Назва фільму вибрана не випадково, адже довгий час після початку АТО жінки не могли займати певні посади в Збройних силах України. У зв’язку з цією ситуацією їх оформляли як медиків, швачок, куховарок, в той час, як вони виконували бойові завдання і, безпосередньо, брали участь у військових діях.

У Краматорську пройшла зустріч «Military Кава» з творцями фільму «Невидимий батальйон»

В “Авангард-холі” краматорського Саду Бернацького відбулася зустріч представників громадських організацій, депутатів місцевої ради, поліції, громадян і військовослужбовців ООС з творцями фільму «Невидимий батальйон» про жінок, які служать в українській армії.

На зустріч, яка дістала назву «Military Кава», в Краматорськ приїхали виконавчий продюсер Оксана Іванців і письменник, менеджер проекту Олена Герасим’юк.

«Невидимий батальйон» – це документальний фільм про участь українських жінок у війні на Донбасі. Стрічка розкриває проблематику участі в бойових діях жінок, які часто виходять за межі правового поля і стикаються з дискримінацією з боку держави і нерозумінням суспільства. Головними героїнями фільму стали шестеро жінок-військовослужбовців.

Боксери з Краматорська завоювали п’ять медалей

На міжнародному турнірі з боксу краматорські боксери зайняли п’ять призових місць.

На другому міжнародному турнірі з боксу «Олімпійські надії», який проходив в Одеській області, спортсмени привезли додому п’ять золотих медалей.

У Дружківці вітали медичних працівників з професійним святом

Напередодні Дня медичного працівника у Дружківці відбувся урочистий захід. Це свято відзначають не тільки лікарі і медсестри, але й усі ті, без чиєї допомоги не обійшлася б медична галузь, хто має відношення до порятунку людських життів та збереження здоров’я. Привітати медиків зі святом прийшло керівництво міста.

Міський голова Валерій Гнатенко побажав усім медичним працівникам міцного здоров’я, людського щастя та вдячних пацієнтів та ніколи не розчаровуватися в обраному шляху. Кращих  працівників медичної галузі за вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну, сумлінну,  наполегливу працю було нагороджено почесним знаком «Кращий працівник» та грамотами виконавчого комітету.  У цей день на адресу дружківських медиків пролунало чимало добрих слів, а вокальні та хореографічні колективи Центру дитячої та юнацької творчості подарували приємні емоції всім присутнім.

Інформаційно-роз’яснювальний захід для захисників України

Начальник Бахмутського бюро правової допомоги Оксана Болотюк провела інформаційно-роз’яснювальний захід для захисників України, військовослужбовців Військової комендатури у місті Бахмуті на тему: «Права, обов’язки та гарантії соціального захисту».

Під час заходу присутнім розповіли про існування та діяльність Бахмутського бюро правової допомоги, про основні правові питання, з якими звертаються учасники АТО та військослужбовці. Також презентовано брошуру, яка була створена спільно Міністерством оборони України, Міністерством соціальної політики України, Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників АТО та ГО «Юридична сотня»: «Пам’ятка учасникам АТО».

Після заходу серед присутніх була поширена інформація про систему БПД та проект Мін’юсту «Я маю право».

«Територію смаколиків» відкрито!

На базі Бахмутській школі №10 з’явився новий осередок для спілкування та відпочинку мешканців громади – «Територія смаколиків».

Відкриття «Території смаколиків» стало справжнім родинним святом, що об’єднало дітей, батьків, учителів, мешканців громади.

Все починалося з ініціативи лідерів учнівського самоврядування Бахмутської школи №10, які запропонували не тільки поліпшити умови навчання приготуванню різноманітних страв, а й створити яскраву та практичну локацію, де  можна посидіти за філіжанкою кави, провести родинне свято, кулінарний конкурс. Завдяки підтримці мешканців громади в «Бюджеті участі», проект отримав перемогу.

Маріупольці дарували іграшки свого дитинства

«Подаруй іграшку свого дитинства» – так називалося завдання проекту «100 годин волонтерства». Його учасники збирали іграшки та канцелярські товари, а після передали їх вихованцям Центру опіки.

Замовником завдання виступила одна з громадських організацій міста. Волонтери проекту не вагалися та відразу приєдналися до виконання доброї справи.

Маріупольські лікарні отримали аналізатори формули крові

У ході робочого візиту міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш разом з міським головою Вадимом Бойченком зустрілися з місцевими лікарями первинної ланки.  У ході заходу до всіх Центрів первинної медико-санітарної допомоги Вадим Черниш передав сучасне медичне обладнання, яке дозволяє без порізів аналізувати стан крові.

У Маріуполі понад 200 переселенців отримали житло

Для 63 сімей-переселенців справжнє свято: вони отримали не просто ключі від довгоочікуваних квартир, а впевненість у майбутньому. Сертифікати на проживання в службовому житлі вручив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко разом з міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем.

Службові квартири для кваліфікованих переселенців – це один з тих кроків, які робляться в місті для вирішення житлової проблеми внутрішньо переміщених осіб. Так, Маріуполь перший в Україні побудував соціальний гуртожиток для переселенців. А при особистій підтримці міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб та Прем’єр-міністра з державного бюджету була виділено 15 млн грн на будівництво соціального житла в Маріуполі.

Маріупольські таланти взяли участь у фестивалі «Ми – діти твої, Україно!»

Маріупольські діти  прийняли участь у II Відкритому Всеукраїнському фестивалі «Ми – діти твої, Україно!» та заодно відпочили у Чубинецькому таборі «Росич-2018». Вони отримали море позитивних вражень від початку літніх канікул.

У фестивалі, що проходив під Києвом,  взяли участь майже 2000 талантів, серед них були й діти з лінії розмежування. На фестивалі відзначилися юні таланти з Маріуполя, Сартани та Талаківки.

Підсумки Чемпіонату з вільної боротьби

З 15 по 17 червня в Угорщині пройшов Чемпіонат Європи з вільної боротьби серед школярів.

В змаганнях взяло участь 23 країни вікової категорії 14-15 років. Наш земляк вихованець Селидівської дитячо-юнацької спортивної школи у складі збірної команди України взяв участь у цих змаганнях у ваговій категорії 57 кг.

За результатами запеклої боротьби, здобувши декілька перемог, посів 5 місце.

Конкурс краси в Торецьку

17 червня в залі Торецького музичного коледжу відбулось свято краси та чарівності – Конкурс Міс Торецьк 2018. Десять найвродливіших дівчат змагались в граціозності та чарівності, демонструючи свої таланти в танцювальних, вокальних творчих номерах.

Привітання дільничних офіцерів поліції

З нагоди відзначення 95-ї річниці з дня створення служби дільничних офіцерів поліції та професійного свята – Дня дільничного офіцера поліції, секретар міської ради Олександр Пономаренко, заступник міського голови Наталія Маслова, керівництво Мирноградського відділу поліції привітали працівників зі святом.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *