У Львові представлять мистецьку книгу Василя Курилика «Страсті Христові»

У вівторок, 19 червня 2018 року, в Храмі Пресвятої Євхаристії (Домініканському соборі) у Львові відбудеться презентація мистецької книги «Страсті Христові» канадського художника українського походження Василя Курилика.

Автор ідеї видання книги – мистецтвознавець, доктор Христина Береговська. До реалізації задуму долучився Інститут екуменічних студій Українського католицького університету.

Василь Курилик  народився в штаті Альберта у родині фермерів-емігрантів з Буковини 3 березня 1927 році. Навчався і творив у різних мистецьких середовищах Канади, Мексики і Великої Британії. Він єдиний митець, який вірш за віршем проілюстрував Страсті Христові за Євангелієм від Матея. Серія складається зі 160 творів. Шанувальники творчості художника зазначають: «Він є небуденним остільки, що бажає, щоб те світло прошивало його серце там, де терпіння торкається божеського й людського, що в генія сполучене в одне».

Митець дуже довго йшов до того, щоб написати цю серію картин. Кожне з полотен має своє мистецьке трактування подій та художнє переосмислення. Важливо, що видання «Страсті Христові» є першою книгою про мистецтво Курилика в Україні.

Книгу публікують чотирма мовами – українською, англійською, французькою та іспанською.
Видання «Страсті Христові» – це перше знайомство українців із художником, натомість в Канаді про нього написано і видано 36 книг.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.lviv.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *