ООС: зведені дані – 10 липня 2018

Протягом минулої доби обстановка на лінії фронту залишалася без змін. Російсько-окупаційні війська продовжували порушувати умови т.зв. «хлібного перемир’я» провокаційними обстрілами оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил з озброєння БМП, гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння.

Загалом протягом минулої доби, 9 липня, нашими захисниками – підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 23 прицільних ворожих обстріли.

Внаслідок бойових дій ввечері 9 липня один наш військовослужбовець отримав поранення. Зараз йому надається необхідна кваліфікована допомога у військовому мобільному госпіталі. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Луганський напрямок

Протягом 9 липня тут зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли.

Неодноразово під тривалим ворожим вогнем з великокаліберних кулеметів та гранатометів перебували наші оборонці Світлодарська. Також обстріли з піхотного озброєння з боку російсько-окупаційних військ зафіксовані в районі Новозванівки та Новолуганського.

Донецький напрямок

Ворог знову провів найбільшу кількість вогневих провокацій проти захисників України.

Протягом минулої доби тут зафіксовано 19 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Озброєння БМП окупанти застосовували поблизу Лебединського та Новотроїцького. З гранатометів різних типів та стрілецької зброї ворог вів провокаційні обстріли підрозділів Об’єднаних сил поблизу н.п. Лебединське, Невельське, Авдіївка, Новотроїцьке, Широкине, Піски, Опитне, та сім разів по захисникам Водяного.

Ситуація на лінії зіткнення сьогодні, 10 липня

З опівночі зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів.

Тривалі вогневі провокації з гранатометів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська здійснювали по нашим захисникам н.п. Оріхове, Широкине, тричі – по оборонцям Водяного. Поблизу Лебединського нашими військовими зафіксовано півторагодинний ворожий обстріл з озброєння БМП.

Від початку поточної доби втрат серед наших військовослужбовців внаслідок бойових дій немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування активізувало розвідку позицій Об’єднаних сил, у т.ч. в оперативно-тактичній глибині нашої оборони. Зокрема, з 7 липня ц.р. зафіксовано польоти понад 20 безпілотних літальних апаратів окупантів.

Поряд з цим, противник на окремих напрямках посилив свої передові позиції розвідувальними підрозділами та застосовує диверсійно-розвідувальні групи для уточнення елементів оборонних рубежів та виявлення позицій наших військ.

Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил проявляють пильність та впевнено ведуть оборону у районі виконання бойових завдань.

9 липня в Центральному Будинку офіцерів Збройних Сил України відбулася публічна презентація щорічного видання «Біла книга-2017 Збройні Сили України» для представників військово-дипломатичного корпусу та міжнародних організацій, які акредитовані в Україні

За дорученням Міністра оборони України, англомовну версію «Білої книги-2017» презентував заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко.

Щорічник «Біла книга» видається відповідно до Закону України «Про національну безпеку України» для систематичного інформування громадськості про діяльність Збройних Сил України, а також про оборонну політику держави, проблеми, що виникають у цій сфері, та шляхи їх розв’язання.

Видання «Біла книга-2017» присвячене питанням реформування Збройних Сил України. У виданні висвітлюються поточний стан Збройних Сил та головні напрями подальшого військового будівництва.

Головною відмінністю цьогорічного видання від попередніх є декілька принципових моментів. Осучаснено наповнення щорічника, його зміст став більш наочним та доступним для сприйняття не лише фахівцями, але і широким загалом, оновлено дизайн книги. Крім того, більш повно розкрито теми діяльності Міністерства оборони у сфері контролю за використанням коштів, протидії корупції та реалізації гендерної політики у Збройних Силах України.

Книга містить 7 розділів та видана двома мовами — українською і англійською, загальним накладом 3 тисячі 700 примірників. Обидві версії розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України для загального користування.

9 липня в Одесі урочисто відкрили українсько-американське навчання «Сі Бриз-2018»

Метою навчання, до якого долучилися представники Збройних сил 19 країн, є планування та проведення багатонаціональної морської операції з безпеки в кризовому регіоні.

Особливістю українсько-американського навчання «Сі Бриз — 2018» буде управління силами морського, повітряного та наземного компонентів безпосередньо з моря, з борту штабного корабля ВМС США «Маунт Уітні».

Особовий склад новоствореного Морського командування Військово-Морських Сил ЗС України складатиме основу багатонаціонального штабу й у взаємодії зі своїми іноземними колегами отримає практичний досвід планування операцій та управління силами за стандартами НАТО.

Як наголосив командувач ВМС віце-адмірал Ігор Воронченко: «Українсько-американське навчання «Сі Бриз-2018» — наша спільна відповідь ідеологам, організаторам і спонсорам «гібридних воєн», за якими криються загрози людству, державний тероризм і збройна агресія».

У військових маневрах буде задіяно 29 кораблів, катерів і суден, 1 підводний човен, 25 літальних апаратів, близько 3 тисяч чоловік особового складу.

Основними навчально-бойовими елементами та завданнями стануть дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадки морського десанту на необладнане узбережжя, проведення рейдових дій, тактичне маневрування та плавання в ордерах.

Маневри проводитимуться в Одеській та Миколаївській областях, а також на визначених морських полігонах Північно-Західної частини Чорного моря.

Навчання триватимуть до 21 липня.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *